*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Matkomfort ***

Italiensk falukorv i ugn, kan falukorv vara Italienskt? kanske inte men jag kallar den för det ändå. Det här va en riktigt kylskåpsrensnig, det var erbjudande på Uppländsk falukorv från Andersson & Tillman och den är riktigt bra och till den tog jag lite av det som fanns hemma i kylen.
Jag har börjat mer och mer att hitta på rätter när det är dags att börja lag middag, jag hade inte en aning om vad jag skulle hitta på när det var dags att börja med maten, men det ble´v riktigt bra det här så därför delar jag med mig här.

Italiensk falukorv i ugn

Nu är det bara på ett ungefär det här, ta det du själv vill ha, jag skulle t ex toppat med riven parmessan men det hade möglat sönder i kylen så det blev vanlig riven ost istället. Så se det mest som inspiration.
}
40 min
4 portioner

Ingredienser

800 g falukorv
1/2 aubergine
2 tomater
1 st mozzarella
permessan eller riven ost
olivolja
3 vitlöksklyftor
oliver

Dijonsås
2 dl chreme fraiche

dijonsenap (efter smak)
salt

Potatismos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll lite olivolja i en ugnsform. Skär skåror i falukorven och stoppa ner skivad aubergine, tomat och mozzarella, blanda som du vill, toppa med riven ost.
  3. Lägg några skivor tomat och aubergine runtom och ringla lite olivolja över, pressa vitlöken och sprid ut, peppra och salta med flingsalt.
  4. Kör in i ugnen i 20 minuter
  5. Blanda chreme fraiche med dijonsenap efter smak och smaka av med salt.
  6. Servera med potatismos.
italiensk falukorv
italiensk falukorv
Som sagt så var det här bara på ett ungefär och kan kanske inspirera dig att hitta på något liknande, jag gillade iallafall det här vädigt mycket och kommer att göra det flera gånger.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Tips! (annonslänk)

Upptäck matkassen som sätter guldkant på vardagen, med utvalda premiumvaror och egna såser. Testa en matkasse från Matkomfort.

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Relaterade inlägg

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.