Falukorv Tournedos, ett lite snyggare sätt att servera falukorv i ugn, jag serverade med potatismos och en ramslökscremé jag hade över efter helgen, den kan man ju självklart vara utan, recept på den kommer senare i veckan här på bloggen.

Jag använde dijonsenap till falukorven, självklart kan du använda vanlig istället om du gillar det mer, men jag gillar när det är lite sting i senapen.

Falukorv Tournedos 

}

30 min

4  portioner

Ingredienser

800 g falukorv, helst rak
1 burk krossade tomater
1 gul lök
dijonsenap (vanlig går också bra)
ost
salt och svartpeppar
smör eller olja

Tillbehör
potatismos, recept

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader, använd varmluft om du har.
  • Dela falukorven i 8 lika stora delar, använder du en rund falukorv kanske du får snygga till bitarna lite så att dom blir hyfsat raka.
  • Smörj en ugnsform, häll i krossade tomater och en kvartad gul lök.
  • Placera falukorvsbitarna stående, salta och peppra.Kör in i ugnen ca 20-25 minuter, efter halva tiden tar du ut formen och preder på lite senap på falukorvarna och lägger på lite ost på varje.
  • Kör klart i ugnen tills osten är gratinerad.
  • Servera med potatismos.
falukorv tournedos

Fler recept med falukorv

Kommentarer

4 Kommentarer

  1. Fitnessfia

    Det här var garanterat det snyggaste sättet jag sett falukorv presenteras!

    Svara
    • i Köket med Anders

      Hehe, det gäller att lyxa till även det enklaste ibland 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.