Falukorv Tournedos, ett lite snyggare sätt att servera falukorv i ugn, jag serverade med potatismos och en ramslökscremé jag hade över efter helgen, den kan man ju självklart vara utan, recept på den kommer senare i veckan här på bloggen.
Jag använde dijonsenap till falukorven, självklart kan du använda vanlig istället om du gillar det mer, men jag gillar när det är lite sting i senapen.
Falukorv Tournedos
30 min
4 portioner
Ingredienser
800 g falukorv, helst rak
1 burk krossade tomater
1 gul lök
dijonsenap (vanlig går också bra)
ost
salt och svartpeppar
smör eller olja
Tillbehör
potatismos, recept
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader, använd varmluft om du har.
- Dela falukorven i 8 lika stora delar, använder du en rund falukorv kanske du får snygga till bitarna lite så att dom blir hyfsat raka.
- Smörj en ugnsform, häll i krossade tomater och en kvartad gul lök.
- Placera falukorvsbitarna stående, salta och peppra.Kör in i ugnen ca 20-25 minuter, efter halva tiden tar du ut formen och preder på lite senap på falukorvarna och lägger på lite ost på varje.
- Kör klart i ugnen tills osten är gratinerad.
- Servera med potatismos.
Det här var garanterat det snyggaste sättet jag sett falukorv presenteras!
Hehe, det gäller att lyxa till även det enklaste ibland 🙂
Tjusigt serverat:)
Tack ?