*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Fläskytterfilé sous vide, då får man den här rackans styckningsdetaljen riktigt saftig. Jag vet att den egentligen inte heter fläskytterfilé, utan kotlettrad eller benfri kotlettrad, men jag tänkte att dom flesta säger fläskytterfilé så då fick det stå så här, det äh ju bara nått påhittat namn för att sälja mer.

Fläskytterfilé sous vide

Det här har aldrig vart nån favoritdetalj för mig men min fru köpte hem nån gång för ett år sen eller nått och jag funderade på hur jag skulle göra den. då körde jag den sous vide, alltså vakuumpackad i vatten som cirkulerar med exakt temperatur. När man kör på det viset så kör man ganska länge och man kan gå ner i temperatur utan problem, jag brukar göra fläskkött på ca 65-66 grader sous vide, då blir det riktigt saftigt och gott.

Kolla gärna min film här nedanför på YouTube när jag tillagar den här rätten, länk till inlägget här. Prenumerera gärna på min kanal och tryck tumme upp om du gillar filmen.

Det här receptet är riktigt enkelt med 5 ingredienser bara plus salt och peppar, har du ingen sous vide och muurikka så går det ju självklart att göra det här receptet i ugnen och på spisen.

Vill du köpa en sous vide så länkar jag här till KitchenTime som säljer dom grejerna jag har.
Anova Sous Vide Precision Cooker WiFi *
Stekhäll 58 cm komplett set *

}

30 min + 2 timmar

4 portioner

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
5 dl grädde
ca 200 g förvällda kantareller
1 kg fast potatis, hackad
smör
salt och svartpeppar

Gör så här

 1. Starta din sous vide på 66 grader I en kastrull eller balja med vatten. Vakuumpacka fläskytterfiléen, och lägg i den i det varma vattnet, kör 2 timmar.
 2. När köttet är klart och vilar en stund så börjar du steka potatis i smör på lite över medelvärme, salta och peppra. När den blir klar (mjuk) och fått fin yta så lägg upp den på kanten på stekhällen där du har lite halvfart på så den håller sig varm.
 3. Salta och peppra köttet och stek lite fin yta på biten i smör. Lägg kantarellerna runtomkring och häll på grädde, låt grädden koka ner en stund och smaka av med salt och peppar.
 4. KLART.

Enklar blir det inte, eller hur? Har du något bra tips på vad man enkelt gör i en Muurikka? kommentera gärna nedanför.

Tips! (annonslänk)

Är du sugen på att införskaffa en egen Muurikka såsäljer bl a KitchenTime dom *

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Nedanför hittar du lite andra liknande recept, kika gärna in på dom

Kommentarer

1 kommentar

 1. Lage Eckeskog

  Kul med dina recept, fick en soud wide i julklapp av mina barn, gjorde om en 10 liters gryta till souden. Skar ett hål i ena kanten av locket, så nu går nästa 98% av kondensen tillbaka i grytan. Nästa varje helg lagas det mat i denna. Nu i grytan är det skinksnittzel 1kg. Mellan varje lager en blandning av vit o gul lök blandat med Grön och röd chilisås, Efter instoppet i vacuumpåsen hällde jag in ca 1,5 dl. cocos mjölk. Lite svårt att få den att bränna men efter en stund gick det bra, bruka alltid bränna tå ggr på bägge sidor. Lite överkurs kanske. 64gr i 10 tim. Sen blir det miniugn på grill det vi äter idag. resten i ny vacuumpåse.
  på min webbplats finn ej mat ännu men snart.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.