*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till KitchenTime ***

Fläskytterfilé sous vide, då får man den här rackans styckningsdetaljen riktigt saftig. Jag vet att den egentligen inte heter fläskytterfilé, utan kotlettrad eller benfri kotlettrad, men jag tänkte att dom flesta säger fläskytterfilé så då fick det stå så här, det äh ju bara nått påhittat namn för att sälja mer.

Fläskytterfilé sous vide

Det här har aldrig vart nån favoritdetalj för mig men min fru köpte hem nån gång för ett år sen eller nått och jag funderade på hur jag skulle göra den. då körde jag den sous vide, alltså vakuumpackad i vatten som cirkulerar med exakt temperatur. När man kör på det viset så kör man ganska länge och man kan gå ner i temperatur utan problem, jag brukar göra fläskkött på ca 65-66 grader sous vide, då blir det riktigt saftigt och gott.

Kolla gärna min film här nedanför på YouTube när jag tillagar den här rätten, länk till inlägget här. Prenumerera gärna på min kanal och tryck tumme upp om du gillar filmen.

Det här receptet är riktigt enkelt med 5 ingredienser bara plus salt och peppar, har du ingen sous vide och muurikka så går det ju självklart att göra det här receptet i ugnen och på spisen.

Vill du köpa en sous vide så länkar jag här till KitchenTime som säljer dom grejerna jag har.
Anova Sous Vide Precision Cooker WiFi *
Stekhäll 58 cm komplett set *

* = länkar märkta med * (stjärna) är köplänkar, det betyder att jag får provision om du köper via dom, jag väljer alltid själv ut vilka produkter som jag länkar och det är alltid mina egna ord om produkterna.

}

30 min + 2 timmar

4 portioner

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
5 dl grädde
ca 200 g förvällda kantareller
1 kg fast potatis, hackad
smör
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Starta din sous vide på 66 grader I en kastrull eller balja med vatten. Vakuumpacka fläskytterfiléen, och lägg i den i det varma vattnet, kör 2 timmar.
  2. När köttet är klart och vilar en stund så börjar du steka potatis i smör på lite över medelvärme, salta och peppra. När den blir klar (mjuk) och fått fin yta så lägg upp den på kanten på stekhällen där du har lite halvfart på så den håller sig varm.
  3. Salta och peppra köttet och stek lite fin yta på biten i smör. Lägg kantarellerna runtomkring och häll på grädde, låt grädden koka ner en stund och smaka av med salt och peppar.
  4. KLART.

Enklar blir det inte, eller hur? Har du något bra tips på vad man enkelt gör i en Muurikka? kommentera gärna nedanför.

Andra smarriga recept

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.