*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Matkomfort ***

Vill du laga en ganska snabb men ändå väldigt god kycklingrätt ska du testa den härrätten. Kycklinglår med ramslökschimichurri och en enkel vitlökssås. Såsen tror jag att jag har sedan tidigare här på bloggen, jag gör den ganska ofta, men den kommer skälvklart här också.

Chimichurrin gjorde jag på torkad ramslök, självklart går det med färsk också om man har det, eller kanske någon annan god krydda. Jag råkar ha väldigt mycket torkad ramslök hemma som jag beställt hos Ramslök by Malena, där kan man köpa torkad och även färsk under rätt säsong, eller varför inte testa att köpa lökar och odla egen som jag också gjort.

Kycklinglår med ramslökschimichurri och vitlökssås

Jag älskar kycklinglårfilé, det innehåller mycket fett och är svårt att få tort, så är bitarna små kam man nöja sig med att bara steka dom tills dom är färdiga. Annars brukar jag köra in dom i ugnen på ungefär 125 grader efter stekning tills dom är färdiga, då håller dom sig saftiga. Kom ihåg att kolla temperaturen, den ska vara 72 grader när kycklingen är färdig.

}

30 min

4 portioner

Ingredienser

ca 450 g ycklinglår

Chimichurri
1 dl olivolja
1/2 dl torkad ramslök
1-2 vitlöksklyftor, pressad
1/2 tsk chiliflakes
1/2 citron, saften
1 tsk svartpppar
1/2 tsk salt

Vitlökssås
2 dl chreme fraiche
1 msk olivolja
2-4 vitlöksklyftor (pressade)
salt och svartpeppar

olja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ihop chimichurrin och marinera kycklingen i den, är kycklingbitarna stora kan du skära ner i mindre bitar. Marinera minst 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen, ta antal vitlöksklyftor efter hur mycket vitlökssmak du vill ha och smaka till sist av med salt och svartpeppar.
  4. Ta ut kycklingen och stek i lite olja tills den fått färg, är bitarna små så räcker det att steka dom i pannan tills dom är färdiga, kolla med termometer, innertemperaturen ska vara 72 grader- Annars kan du ställa in i ugnen tills dom är färdiga.
  5. Servera med valfritt tillbehör, jag tog friterade pommes denna gång då fritösen redan var laddad med olja sen innan.

Tips! (annonslänk)

Vill du slippa planera middagarna i veckorna men ändå ha riktigt bra mat, beställ en matkasse från Matkomfort *

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.