*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och kocken ***

Risgrynsgröt kan man ju koka på lite olika vis, på spisen, i ugnen, i en Crock-pot eller en tryckkokare för att göra det extra snabbt. Jag gjorde risgrynsgröt i Crock-pot express med enbyggd tyckkokare. Då tar det bara en kvart plus uppvärmning och att släppa ut trycket, så kanske 40 minuter totalt.

Risgrynsgröt i Crock-pot Express

Det här är samma recept om du kokar i en vanlig Crock-pot, då tar det 4 timmar istället och det blir exakt samma resultat, jag har gjort så tidigare år.

När den är klar kan man ha i 1-2 dl grädde om man tycker den behöver bli lösare, jag tyckte inte det men däromt hade jag i lite mer mjölk när jag återuppvärmde den dagen efter.

}

ca 40 min

massor av gröt

Ingredienser

4 dl grötris
7,5 dl vatten
9 dl mjölk
2 msk socker
1/2 msk salt
1 kanelstång
ev 1-2 dl grädde (efter)

Gör så här

  1. Häll i allt utom grädden i Crock-poten/tryckkokaren.
  2. Har du en Crock-pot express eller tryckkokare så sätt på locket och starta den på rice/risotto på 15 minuter. Har du en vanlig Crock-Pot så kör på low i 4 timmar.
  3. När den är klar så låter du den släppa ut trycket av sig själv i 15 minuter, sen kan du försiktigt öppna ventilen själv.
  4. Ha i grädde om du tycker att det behövs, annars är det bara att äta eller spara till senare och då kanske tillsätta mjölk eller grädde för att få den lite lösare.
crock-pot express
risgrynsgröt i crock-pot express

Det blir ganska mycket gröt, men jag vet inte hur många den räcker till, beror ju liksom på hur mycket man äter, men ca 8 portioner kanske.

jag äter min gröt med mjölk, kanel och väldigt mycket socker, hur äter du din?

Tips! (annonslänk)

Vill du också ha en Crock-pot Express Multicocker så har Bagaren och kocken sådana*, man kan ha dom till väldigt mycket, fler recept kommer på sidan.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Elna

    Ska det var på High eller Low

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.