*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Torkad citrus, så snyggt och många tänker nog på att man ska ha det till dekorationer runt jul, vilket såklart är snyggt och det doftar gott.

Men jag har tänkt att jag ska ha det här i framtida drinkar, t ex Gin & Tonic, både snyggt och gott. Nu när jag vart sugen på att göra dom här så har ju sålart min Gin tagit slut, så det ska införskaffas en ny snarast

Torkad citrus

Det går att använda vilken citrus du vill, annan frukt fungerar också, t ex äpplen att ha i drinken. Jag använde ett par apelsiner, mandariner (kanske clementiner), lime och citron. Sen körde jag i min ugn direkt på gallret, 100 grader varmluft ca 2 timmar. men har du en tork eller skaffar en så går ju det säkert ännu bättre.

Ska du använda dom i t ex en drink så kom ihåg att helst köpa ekologiska frukter, annars så får du tvätta nogrant så inte alla kemikalier hamnar i drinken.

}

några timmar

1 burk

Ingredienser

5-6 st citrusfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader, jag använde varmluft men det går nog lika bra med vanlig värme.
  2. Skär frukterna tunt, ca 2-3 mm.
  3. Lägg på ugnsgallret och sätt in i ugnen.
  4.  Vänd dom efter halva tiden, kanske inte behövs men så gjorde jag.
  5. Efter 2 timmar borde dom ha torkat, annars kan du köra lite till. Stäng sedan av värmen och låt dom stå på eftervärme ett par timmar eller över natten.
  6. Lägg i en fin glasburk och ställ på någon hylla nånstans tills det är dags att dekorera drinkar eller vad du nu vill ha dom till.
torkad citrus
torkad citrus

Jag tycker att det bara kan vara snyggt att ha en burk med citrusskivorna i också som dekoration, annars kanske det är en perfekt gå bort present. Bra att ha iallafall, lär väl hålla i ett par år.

torkad citrus

Kom tillbaks och kolla om ett tag så ska ni få något recept på Gin & Tonic med frukterna i, tror det blir supergott, eller har du något bra tips på vad man kan ha dom till, lämna en kommentar nedanför

torkad citrus

Tips! (annonslänk)

Vill du hellre skaffa en torkugn så finns det några att välja på hos Bagaren och kocken*

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.