*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Fish tacos med ärtguacamole, kan man kalla det taco 2.0? i vilket fall som helst så ska jag i år äta mer tacos och då inte den vanliga med köttfärs. Jag tänkte mig t ex med fisk, kyckling eller något vegetariskt.

Ärtguacamole har jag nog tipsat om flera gånger här på sidan, jag tycker inte det skiljer sig så mycket i smaken från vanlig guacamole, det är till och med godare coh desutom är det ju bättre för klimaten än att köpa avokado. Vi har inte köpt avokado sedan vi testade ärtguacamole för första gången ca 1 år sedan. Jag har gjort ärtguacamole på många olika vis och i den här har jag lite fint hackad mango som jag tycker passar bra till fisken.

Fish tacos med ärtguacamole

Fisken jag använde var vanliga torskfiléer men man kan ju använda vilken fisk man vill, sen panerade jag den och friterade. Jag kryddade mjölet som jag doppade den i med cayenpeppar och spiskummin för att få lite tacokänsla.

Till serveringen sen hade jag srirachamajonnäs som jag tycker passar till väldigt mycket, sen även fetaost, inlagd rödlök, tortillabröd och lite sallad. Testa vetja eller ta det du själv vill ha till.

}

60 min

4 portioner

Ingredienser

ca 400 g torsk eller annan fisk
ca 2 dl mjöl
2-3 ägg, uppvispade
3 dl pankoströbröd
1 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk spiskummin

Ärtguacamole
3 dl gröna ärtor, tinade
1/2 kruka koriander, inkl själkarna
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 lime, pressad
1 dl mango, fint tärnad
sriracha eller chili efter smak
salt

Srirachamajo
1 dl majonnäs, recept
sriracha efter smak

Tillbehör
inlagd rödlök
fetaost
sallad
tortillabröd

Gör så här

  1. Ärtguacamole: Lägg i allt utom mangon i en mixer, chilin kan man kanske va lite försiktig med, jag brukar använda srirascha som jag smakar av med. Mixa så mycket som du vill, jag vill ha lite chunky så jag kör inte så länge.
  2. Blanda ner mangon som är finhackad och smaka av med salt och ev sriracha/chili, vill du ha mer syra så pressa i mer lime.
  3. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs med sriracha efter smak, prova dig fram till hur stark du vill ha.
  4. Fish Tacos: Ha i äggen, pankoströbröden och mjölet med kryddorna och saltet i varsin skål.
  5. Torka fisken och skär den i lagom stora bitar, doppa dom sedan i först mjölet, sedan i ägg och tillsist i pankoströbrödet.
  6. Värm upp en fritös eller olja i en kastrull till 180 grader. Fritera tills dom är lagom gyllene i färgen. 
  7. Servera allt i t ex tortillabröd med smulad fetaost, sallad och med inlagd rödlök.

Tips! (annonslänk)

Bästa fritösen med inbygd filtrering hittar du hos KitchenTime * Just nu till bra pris.

Kolla även in

Vill du ha mer tips på olika sätt att laga tacos tycker jag att du ska kika in hos Sandra Callermo som har bloggen med samma namn, där har hon massa recept på olika tacos, t ex den här Tacoburgaren.

tacoburgare

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.