*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Creamed Corn är något som jag fåt upp ögonen på nyligen, sett många som har det till ex BBQ och grillat. Nu har jag gjort det själv ett par gånger och det är ju så gott.

Här delar jag med mig av hur jag gör en, sen kan man ju variera och ha i mera saker om man vill, t ex chili för lite styrka eller någon annan krydda.

Creaed Corn

Creamed corn passar väldigt bra till kyckling men även till grillat kött och BBQ, säkert till fredagstacosen med. Det är väldigt enkelt att göra och sköter sig själv i kastrullen, sen måste du ha en stavmixer eller blender för att mixa ihop allt.

}

50 min

4 portioner

Ingredienser

300 g majs på burk
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
olivolja
srirasha eller chili (valfritt)
salt

Gör så här

  1. pressa sönder vitlöksklyftorna och fräs dom i olivoljan på medelvärme, låt dom fräsa där i ca 5 minuter men låt dom inte brännas.
  2. Häll i majsen, grädden och ev chili, jag hade ca 1 msk srirasha i, rör om och låt det sjuda i 40 minuter.
  3. Efter 40 minuter när det tjocknat så mixar du allt med en blender eller stavmixer till önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt.
  5. Servera varm eller kall, det är gott både och så bestäm själv.
Creamed corn
Creamed corn
Creamed corn
Creamed corn

Tips! (annonslänk)

Den blendern jag har verkar inte finnas någonstans längre men här hittar du en uppsjö av blenders och stavmixrar hos Bagaren och Kocken.*

Creamed corn

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram och Facebook om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.