*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Då var det dags att använda syrensirap i en cocktail då, till en Syren gin sour. Det går ju att använda vilken sockerlag du vill, helt vanlig eller rabarbersirap som jag gjort tidigare här, bara fantasin sätter gränsen. 

En gin sour är en riktigt snygg cocktail som man skakar med äggvita och som gärna serveras i ett coupetteglas, runt 2 cl. nedanför tippsar jag om några olika.

Jag måste även tipsa om att gå in hos Bagaren och Kocken* där jag har lite drinktips, bl a en likadan fast med rabarber.

Syren gin sour

För den här cocktailen behöver du alltså en syrensirap först, så gör en sådan först om du inte har en, eller byt som sagt mot någon annan sockerlag. Vill du inte ha äggvita i så hoppa över det, men då får du inte skummet som ger en bra textur i cocktailen. Vill man ha skummet men veganskt så kan man tydligen byta utt äggvitan mot kikärtspad för samma resutlat, inget jag testat själv.

Det här är en coktail som ska skakas så en shaker är bra att ha, eller något annat bra att skaka i, t ex en termosmugg eller något liknande. Vill man göra fler på en gång så går det bra att göra upp till 3 st i en shaker på samma gång, men viktigt att fortfarande bara använda en äggvita. Annars blir det så mycket skum att shakern kommer gå isär och läcka ut. 

Recept

}

5 min

1 glas

Ingredienser – 1 glas

5 cl gin, gärna Lydén
3 cl citronjuice (färskpressad)
2 cl syrensirap
1 äggvita
is till skakning
ev några syrenblommor att dekorera med

Gör så här

  1. Häll allt utom is i shakern, det går att skaka upp till 3 drinkar i samma shaker, men använd fortfarande bara en äggvita, det blir lika bra ändå.
  2. Skaka ca 20 – 30 sekunder så att det bildas ett ordentligt skum, öppna och lägg i is, gärna stora bitar, skaka igen tills du känner att shakern är riktigt kall.
  3. Sila upp i passande glas, gärna 16-24 cl stora, då brukar det bli snyggast.
  4. Toppa ev med några syrenblommor.
syren gin sour

Snygg cocktail va? det går även att hälla den i ett higballglas med is, sen fylla upp med sodavatten, det blir fantastiskt gott det med. Sen nu när du läser det här så är det nog kört att få tag på syrenblommor, men kom ihåg det här receptet till nästa år så gör du en syrensirap då. Nästa vecka kommer jag med en ny sirap här på bloggen som kommer bli riktigt somrig, så håll utkik.

syren gin sour

Du kanske undra vad det är för snygga glasunderlägg jag har där på bilden, det ska jag berätta. Dom commer från Customwood.se, där går det att beställa dom eller så kan man beställa från Nordicsmoke.se och då även köpa lite bbq-såser, kryddor eller grillkol av hög kvalitét. Du kan välja texten eller logga själv, dom kan göra nästan vad som helst, sen tillverkas dom på beställning så det blir inget spill. Det finns även grytunderlägg och ugnsformsunderlägg, allt i 4 mm ek och dom känns riktigt hårda så dom går inte sönder i första taget.

Tips! (annonslänk)

Behöver du glas från Riedel*eller utrustning*till din hemmabar, kika in hos Bagaren och Kocken*då som just nu har lite rea på massa bra prylar.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.