*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

För några helger sedan var jag i Göteborg på GBG Beer Week och på en av dagarna åt jag en fantastiskt god pizza till lunch. Det var en Pizza Bianco som var toppad med Grana padano, blåmögelost,vinkokta päron, hasselnötter och honung, ja ni hör ju, hur gott låter inte det!

Iallafall så direkt när jag kom hem därifrån så slängde jag ihop en likadan eftersom jag hade en deg låg i kylen och det är ju inte vilken deg som helst utan Fredrik Rosells kalljästa deg som har blivit väldigt populär. Du kommer förstå när du testar, du hittar receptet här på Frallans MatbloggKolla gärna även min tidigare video på YouTube där jag bakar den degen.

Pizza Bianco med grana padano, blåmögel och vinkokta päron

Har du deg färdigbakad hemma i kylen så går det otroligt fort att baka en pizza när man blir lite sugen på det. Jag har ju ett Bak/pizzastål från Nordwik * som gör att pizzorna blir otroligt bra i ugnen så det rekomenderar jag. Har du inget eller inte vill köpa ett så värm upp en plåt istället.

Om du vill kan du sluta läsa här och kolla min video på YouTube där jag bakar den här pizzan, recept finns i beskrivningen där, men även längre ned på den här sidan, så jag rekomenderar att du både kollar på videon och läser här.

}

30 min

1 pizza

Ingredienser

1 pizzadeg
1 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyfta, pressad
salt
1 st päron, skalat och hackat
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk honung
valnötter, rostade
1-2 dl grana padana
blåmögelost
0,5 dl honung

Gör så här

  1. Starta ugnen på grill och det varmaste du har. Sätt in stålet eller plåten högs upp i ugnen, använder du stål * så värm minst en timme innan du ska baka pizzan.
  2. Blanda creme fraiche med vitlöken och smaka av med salt, låt stå en stund och dra.
  3. Koka päronbitarna i vin, vatten och honung tills dom är mjuka, ca 10 minuter och då borde vätskan ha kokat in och försvunnit.
  4. Smält honungen lite försiktigt i vattenbad eller micron, blir den för rinnande är det bara låta den stelna igen eller blanda i lite mer fast honung.
  5. Forma pizzadegen och bred ut vitlökscremen, toppa med grana padano, blåmögelost och dom inkokta päronen.
  6. Kör in pizzan i ugnen på stålet eller plåten, använder du plåt så är det bäst att använda bakplåtspapper. Kör i ugnen tills du är nöjd med färgen, ca 2-3 minuter om du har stål.
  7. Ta ut pizzan och toppa med valörerna och ringla över honung.
  8. KLART! ät och njut.
pizza bianco

Tips! (annonslänk)

Behöver du ett bakstål så finns dom här hos KitchenTime, finns även som runda, glöm inte att köpa pizzaspade.

Om ni brukar kolla på mitt Instagram så vet ni att jag älska pizza, nedanför finn lite tips på andra seger och fyllningar. kolla gärna runt

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.