Jag brukar köpa högrev för att mala och göra hamburgare att ha i frysen istället för att köpa skosulorna som säljs i butik.

Testa gärna Brioche hamburgerbröd, goda och enkla att baka.

Först rensar man bort lite hinnor som finns, det blir inge bra när man maler.

Högrev

Sedan skär man ner i små bitar som passar bra i köttkvarnen.

Lägg sedan in bitarna i frysen ca 30 min – 1 timme så att dom blir lite frysta på utsidan, det är lättare att mala då och viktigt för hygienen.

Högrev i bitar

Nu är det dags för malning.

Man maler två gånger för att få en jämn och fin färs.

Första malningen

Efter andra malningen är färsen mycket finare och jämnare

Andra malningen

Nu är det bara att ta tag i formningen av puckarna, jag brukar göra 150 grammare, forma dom försiktigt och pressa inte dom för hårt, man vill ha dom luftiga, dom blir saftigare och godare då.
9 cm i diameter gör jag dom, för det är mina egna bröd som jag brukar baka, bloginlägg om det kommer en annan dag.

Högrevsburgare

Sen brukar jag plasta in dom styckvis med plast folie och frysa in, men har man en vacumförpackare är det ännu bättre