Nu var det dags för lite högrev igen, den här gången blev det pulled beef eller chopped beef, ungefär samma sak som pulled pork, fast med nötkött istället och lite andra kryddor.

Jag hittade två perfekta bitar på 1,1 kg styck och mycket insprängt fett.

Högrev

Om man hittar några hinnor eller senor kan man plocka bort dom annars ska det vara mycket insprängt fett i bitarna.

Sen går man på med rubb, jag valde Real Texas rub som innehåller en del salt och en del svartpeppar som man maler till ett fint pulver, sen är det bara att smeka in  bitarna och låta dom vila tills rumstemperatur.

Rubbad högrev

Och medans man väntar på köttet är det ett perfekt tillfälle att starta grillen, helst tidigt på morgonen så man hinner bli färdig till middagen.
Grillen ska ha en temperatur av ca 120 grader vid gallret, och lättast är att köra på snakemetoden om man vill ha en jämn värme och inte vill fylla på briketter hela tiden.
Metoden innebär att man lägger briketterna som en lång orm i grillen längs kanten, så här

Snakemetoden

Man lägger först ett lager med 2 briketter i botten och i översta raden en, på vintern när det är kallare ute så behöver man 2 i varje våning. Till Pulled beef fungerar hickory rök bra så man lägger på lite hickory-chunks i början av snaken så att det röker i ca 2-3 timmar. Nu tänder man ca 6-8 briketter i en skorstenständare och lägger dom i början av ormen så kommer glöden att sprida sig sakta men säkert genom hela ormen och temperaturen kommer att hålla sig jämn i flera timmar, blir det för varmat så stänger man det undre spjället lite grann.

När temperaturen ligger på ca 120 grader är så lägger man på lite rökved så att det ryker kraftigt när köttet ska på, lägg sedan på köttet och använd gärna en termometer så att du har koll på köttet.

Pulled beef på grillen

Nu ska köttet ligga p i många timmar tills innertemperaturen är 93 grader, det tog 8 timmar för mig den här gången, om man vill kan man stå in det i folie efter 2-3 timmar vid ca 62 grader då går det lite fortare, jag gjorde inte det den här gången. När köttet är uppe i ca 70 grader kommer det att stanna av ett tag när fettet smälter och kyler ner lite grann, men var inte orolig, det är helt normalt, och öppna inte locket och kolla för ofta då släpper man ut värmen och det tar ytterligare tid.

När köttet är klart så låter man det vila en timme i folie.

Högrev med bark

Nu är det dags att slita isär köttet med två gafflar.

Pulled beef

Nu kan man äta det som man vill, jag gjorde Pulled beef sandwich med coleslaw, BBQ-sås och inlagd rödlök och hade lite grillade majskolvar till.

Pulled beef sandwich