Har man ett rotisserie till grillen så är kyckling nog det man använder det mest till, iallafall jag, det är svårt att misslyckas och blir otroligt saftigt kött.

Jag brukar lägga in kycklingen i saltlag (brine) men det ska göras minst ett dygn innan och jag kom på det försent den här gången.

Här kommer receptet på kycklingen jag grillade i helgen.

Det här behövs:

1 hel färsk kyckling
50 g rumsvarmt smör
2 msk mango chutney

rub att krydda kycklingen med, den jag använde innehåler: socker, salt, spiskummin, svartpeppar, vitlök, lök, cayennpeppar, chili, persilja, oregano och paprika

Gör så här:
  • Starta grillen för indirekt värme, ca 150 grader
  • Blanda smöret och mango chutney och ställ in i kylen en stund.
  • Ta fram kycklingen och bind upp den med steksnöre, en bra guide här.
  • Peta in lite smör lite här och var under skinnet på kycklingen, man kan behöva skära lite snitt på vissa ställen.
  • Rubba in kycklingen och träd på den på rotisserie-spättet.
  • Sätt spättet på grillen när glöden är fixad, släng även på lite rökspån om du har, t ex äppelträ.
  • Kycklingen ska gå tills den har 82 grader i innertemperatur.

Jag åt det här med rostade rotsaker, lite sallad och en egen bea kryddad med chili och mango.

Rotisserie-grillad kyckling med ugnsrostade rotsaker och en chili/mango bea

Rotisserie-grillad kyckling med ugnsrostade rotsaker och en chili/mango bea