Bacon Explosion är en riktig fettbomb man gör på grillen, det går säkert bra i ugnen med.

Det är ungefär som en fylld köttfärslimpa som man lindar in i en matta av bacon.

Bacon Explosion 4 port.

500 g fläskfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk av någon rub som passar bra till fläskkött

3 paket bacon, gärna lite tjockare
150 g riven ost
1 röd paprika
mera rub
BBQ-sås

Så här gör man:

  • Blanda färsen med rub och vitlök, ställ sedan i kylen en timme eller längre.
  • Gör en baconmatta som är ca 30×30 cm, kolla filmen nedan om du inte vet hur man gör.
  • Badda in mattan med rub.
  • Platta ut färsen lika stor som mattan och lägg den på mattan.
  • Fyll med resterande bacon som du knapperstekt, riven ost och BBQ-sås, man kan fylla med lite vad man vill, men så här brukar jag göra.

bacon explosion

  • Rulla ihop till en korv och pilla ihop baconet på sidorna så den blir stängd.
  • Rubba hela korven.

bacon explosion

  • Kör på grillen med indirekt värme ca 120-130 grader tillsammans med lite rökved, tills den har en innertemperatur på 65 grader.
  • Skär upp i skivor och servera med t ex klyftpotatis.

bacon explosion