Bacon Explosion är en riktig fettbomb man gör på grillen, det går säkert bra i ugnen med.
Det är ungefär som en fylld köttfärslimpa som man lindar in i en matta av bacon.
Bacon Explosion 4 port.
500 g fläskfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk av någon rub som passar bra till fläskkött
3 paket bacon, gärna lite tjockare
150 g riven ost
1 röd paprika
mera rub
BBQ-sås
Så här gör man:
- Blanda färsen med rub och vitlök, ställ sedan i kylen en timme eller längre.
- Gör en baconmatta som är ca 30×30 cm, kolla filmen nedan om du inte vet hur man gör.
- Badda in mattan med rub.
- Platta ut färsen lika stor som mattan och lägg den på mattan.
- Fyll med resterande bacon som du knapperstekt, riven ost och BBQ-sås, man kan fylla med lite vad man vill, men så här brukar jag göra.
- Rulla ihop till en korv och pilla ihop baconet på sidorna så den blir stängd.
- Rubba hela korven.
- Kör på grillen med indirekt värme ca 120-130 grader tillsammans med lite rökved, tills den har en innertemperatur på 65 grader.
- Skär upp i skivor och servera med t ex klyftpotatis.