*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

En sifon kan man ha till mycket och chokladmousse i sifon tycker jag blir riktigt bra. Jag har testat lite olika recept och jag tycker att det här nästan blir bäst, med bara tre ingredienser, choklad, grädde och ägg. Det funkar utan ägg också men då tycker jag det mest känns som grädde med chokladsmak.

I början gjorde jag alltid med gelantin istället för ägg men det hände nån gång att den blev alldeles för lös eller nån gång stelnade i sifonen och inte kom ut så ägg är det jag kör på nu för tiden. Idén med ägg i moussen hittade jag hos yummifood, in och kika där,, hon har massa bra recept och tar fina bilder.

Chokladfondant i sifon

Den här gången gjorde jag det enkelt med bara mousse och riven choklad, men toppa med det du vill och servera med t ex frukt. Jag gjorde en vit mousse en gång där jag använde kolsyrepatron istället, det blev en kittlig upplevelse på tungan.

Använd gärna mörk choklad, men jag tror det går med mjölkchoklad också. Den här gången använde jag Lindht Excelence med havssalt och det blev riktigt gott. Om man tar en riktigt mörk och vill ha lite sötma så kan man ju riva mjölkchoklad över.

Det går ju att göra chokladmousse utan sifon men det är så enkelt om man har en, så jag rekomenderar verkligen att du äger minst en. Jag har två så jag nästan alltid har en med grädde i kylen, perfekt istället för att köpa sprutgrädde i butik. Dom här sifonerna jag har * klarar värme också så man kan t ex göra hollandaisesås i den. Mer recept för sifon kommer på sidan framöver.

}

5 min + kylning

4 – 8 portioner

Ingredienser

4 dl grädde, 40%
100 g mörk choklad
1 ägg

sifon
gräddpatron

Gör så här

  1. Smält choladen i vattenbad eller micron och vispa ihop med ägget.
  2. Blanda chokladsmeten med grädden tills det blir jämt och fint, häll i sifonen.
  3. Sätt på locket på sifonen och håll den upp och ner när du laddar med en gräddpatron. Låt den sedan stå upp och ner i kylen minst en timme innan servering, 
  4. När det är dags att äta så skakar du kraftigt innan du sprutar ut, ju mer du skakar desto hårdare blir den, testa dig fram.
  5. Toppa med riven choklad, hackade nötter eller vad du känner för.
chokladmousse i sifon
chokladmousse i sifon
chokladmousse i sifon
chokladmousse i sifon
chokladmousse i sifon

Servera i fina skålar och toppa med det du vill, den här gången tog jag bara riven mjölkchoklad och vit choklad. Hacka den om du vill ha lite bitigare. Hackade nötter och bär är också gott till.

Tips! (annonslänk)

Hos KitchenTime hittar du likadan sifon som jag har, klarar både kallt och varmt.*

– Har du några tips på vad man kan ha en sifon till så lämna gärna en komentar nedanför! –

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.