*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Gräddig falukorv i ugn, riktiogt gott. Ibland är man sugen på falukorv i ugn och ibland på korvstroganoff, den här dagen va vi lite sugna på både och så jag gjorde en falukorv i ugn med inspiration av korvstroganoff som jag brukar göra.

Det är blir väldigt såsigt så ett tips är att äta i djup tallrik och jag tycker att potatismos passar bäst till , men även klyftpotatis eller ris.

Gräddig falukorv i ugn

}

ca 60 minuter

4 portioner

Ingredienser

800 g falukorv
2 rödlökar, skivade
3 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl chreme fraiche
2 dl grädde
1 burk krossade tomater
2 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek (valfritt)
senap
ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Fräs på hälften av rödlöken i smör med tomatpuré och vitlök.
  3. Blanda grädde, chreme fraîche och dijonsenap med den frästa löken, smaka av med salt och peppar.
  4. Skät skivor i falukorven, pula ner rödlök och ost i skårorna, smeta på senap.
    Häll såsen runt allt och lägg på ost där också.
  5. Kör in i ugnen på 200 grader i 30 minuter, jag ökade till 250 grader och grill sista 10 minuterna för lite extra gratinering på osten.
gräddig falukorv i ugn

Tips! (annonslänk)

Bagaren och kocken* har den här snygga ugnsformen från Kockums Järnverk, jag älskar den formen, finns i flera olika färger.

Gräddig falukorv i ugn

Jag tyckte det här blev gott med potatismos till men det går lika bra med klyftpotatis eller ris. Servera i djup tallrik och gärna med lite saltgurka.

Gräddig falukorv i ugn

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.