När jag plockade röda vinbär häromdagen passade jag även på att ta lite krusbär med mig hem, det är ju så gott med krusbärspaj, krusbären jag fick över styckfrös jag på en bricka för att sedan vakuumpacka och lägga in i frysen med ca 500 g i varje påse, perfekt när man vill ha en krusbärspaj mitt i kallaste februari eller nått.

Krusbärspaj med kokos och riven vit choklad

Jag glömde blanda ner lite socker med krusbären och trodde det skulle bli lite för surt, det var nog den vita chokladen som balanserade upp det. men om du vill kan du ha lite socker med krusbären om du inte vill ha det så surt.

35 min

1 form

Ingredienser

500 g noppade krusbär
2 msk potatismjöl
ev ca 0,5 dl socker (smaksak)

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

riven kokos
riven vit choklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en pajform, lägg i krusbären och strö över potatismjöl, blanda om, blanda ner ev socker också om du vill.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Toppa med riven kokos och riven vit choklad
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg.
  • Låt den stå och svalna en stund innan servering
Krusbärspaj
Krusbärspaj

Servera med t ex glass eller vaniljsås

Krusbärspaj

Tips på andra pajrecept