Snabb hemgjord kebab
Men nu tillbaks till om man inte har tiden, så är det bara att ta ett paket köttfärs, helst blandfärs för att få lite mer fett så den blir saftigare, men jag använde vanlig nötfärs den här gången och det funkade bra. Jag serverade med en enkel vitlökssås, lite srirachasås och friterade pommes frites.
Börja med såsen så den får stå och gosa till sig lite medans kebaben steks.
Ingredienser vitlökssås
2 dl creme fraiche
2-3 vitlöksklyftor
1 msk sriracha
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Pressa ner vitlöken i creme fraichen, välj hur mycket vitlök du vill ha, jag gillar mycket smak så jag tog tre klyftor.
- Blanda i sriracha eller liknande sås.
- Salta och peppra, smaka så det smakar bra, tillsätt ev lite mer sriracha eller salt om det behövs, låt sedan såsen stå i kylen tills servering.
Ingredienser kebab
500 g nötfärs eller blandfärs
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk oregano
1 krm malen kanel
1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1/2 msk chilipulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk lökpulver (eller en väldigt fint hackad/mixad lök)
2 st vitlöksklyftor, rivna
Gör så här:
- Blanda färsen med alla kryddor och provstek en liten bit för att smaka så det smakar bra, tillsätt ev mer av det du tycker behövs.
- Forma färsen till små bollar, dom behöver inte vara snygga.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja, lägg i några bollar i taget och platta ut dom så tunna du vill ha dom med en stekspade, vänd när dom är lagom stekta och stek klart.
Relaterade inlägg
Kommentarer
8 Kommentarer
Trackbacks/Pingbacks
- HEMMAGJORD KEBAB - Jennys Matblogg - […] arkivet och tipsa er om. Men innan dess kommer denna snabbgjorda kebab. Jag blev inspirerad av Anders men gjorde om…
- Snabb hemgjord kebab med vitlökssås – Nina Hermansen – Niiinis Kitchenlife - […] hittade jag hos Anders men jag gjorde om receptet efter egen smak. Blev såååå himla gott och snacka om…
Jag äter tyvärr inte kebab men det verkade ju sannerligen vara ett lättgjort recept och det är nog väldigt uppskattat för många:-)
Ja ett jättelätt recept, har ett annnat jag brukar göra men den ska vila över natten så då måste man ju planera lite.
Gud vad gott det såg ut! Detta ska jag definitivt spara och testa! =D
Va kul, hoppas du gillar det 🙂
Du får gärna dela med dig av receptet som ska vila över natten ?
Javisst ? det är länkat i det här inlägget men kommer här också https://ikoketmedanders.se/hemgjord-kebab-med-godaste-kebabsasen/
Ser onekligen både gott och lättlagat ut. Men är det kryddorna som gör det till kebab?
Hehe ja det är väl inte kebab på riktigt, men smakar kebab ?