En kebabtallrik sitter ju aldrig fel och ibland när suget slår till så vill man kanske göra en snabb hemgjord kebab som går fort, för den där man köper i frysdisken i butikerna är inte mycket att hurra över enligt mig. Har man gott om tid och är ute redan dagen innan är det godare att göra en slags korv man kör i ugnen och sedan skaver av kebab på, recept på det finns här sedan tidigare.

Snabb hemgjord kebab

Men nu tillbaks till om man inte har tiden, så är det bara att ta ett paket köttfärs, helst blandfärs för att få lite mer fett så den blir saftigare, men jag använde vanlig nötfärs den här gången och det funkade bra. Jag serverade med en enkel vitlökssås, lite srirachasås och friterade pommes frites.

Börja med såsen så den får stå och gosa till sig lite medans kebaben steks.

}
45 min
4 portioner

Ingredienser vitlökssås

2 dl creme fraiche
2-3 vitlöksklyftor
1 msk sriracha
salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Pressa ner vitlöken i creme fraichen, välj hur mycket vitlök du vill ha, jag gillar mycket smak så jag tog tre klyftor.
  2. Blanda i sriracha eller liknande sås.
  3. Salta och peppra, smaka så det smakar bra, tillsätt ev lite mer sriracha eller salt om det behövs, låt sedan såsen stå i kylen tills servering.
snabb hemgjord kebab

Ingredienser kebab

500 g nötfärs eller blandfärs
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk oregano
1 krm malen kanel
1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1/2 msk chilipulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk lökpulver (eller en väldigt fint hackad/mixad lök)
2 st vitlöksklyftor, rivna

Gör så här:

  1. Blanda färsen med alla kryddor och provstek en liten bit för att smaka så det smakar bra, tillsätt ev mer av det du tycker behövs.
  2. Forma färsen till små bollar, dom behöver inte vara snygga.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja, lägg i några bollar i taget och platta ut dom så tunna du vill ha dom med en stekspade, vänd när dom är lagom stekta och stek klart.
Snabb hemgjord kebab
Snabb hemgjord kebab
Snabb hemgjord kebab
Snabb hemgjord kebab
Servera med t ex pommes, rödlök och sallad, eller varför inte i pitabröd. Vill du baka egna pitabröd så finns det ett jättebra recept på Frellans matblogg.
snabb hemgjord kebab

Relaterade inlägg

Kommentarer

8 Kommentarer

  1. Maria

    Jag äter tyvärr inte kebab men det verkade ju sannerligen vara ett lättgjort recept och det är nog väldigt uppskattat för många:-)

    Svara
    • i Köket med Anders

      Ja ett jättelätt recept, har ett annnat jag brukar göra men den ska vila över natten så då måste man ju planera lite.

      Svara
  2. Caroline

    Gud vad gott det såg ut! Detta ska jag definitivt spara och testa! =D

    Svara
  3. Ewa

    Du får gärna dela med dig av receptet som ska vila över natten 😉

    Svara
  4. Magnus blixt

    Ser onekligen både gott och lättlagat ut. Men är det kryddorna som gör det till kebab?

    Svara
    • i Köket med Anders

      Hehe ja det är väl inte kebab på riktigt, men smakar kebab 😊

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. HEMMAGJORD KEBAB - Jennys Matblogg - […] arkivet och tipsa er om. Men innan dess kommer denna snabbgjorda kebab. Jag blev inspirerad av Anders  men gjorde om…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *