*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Grilled cheese, eller varm macka kan man äta när som helst tycker jag och det går ju att ha i precis vad som helst. På Instagram häromdagen fick jag tips om att göra grilled cheese makrill, helt enkelt makrill i tomasås i den och det vart riktigt gott, jag hade även majonnäs i så det är ju ingen dietmacka direkt.

Grilled Cheese Makrill

För att göra en grilled cheese behövs egentligen inte en smörgåsgrill, det går lika bra att göra i en stekpanna, kolla t ex inlägget: Grilled cheese så kan du läsa hur du gör. Kolla även alla andra mackor jag har, lite blandat med varma och kalla och mer kommer det bli.
}
10 minuter
2 mackor

Ingredienser

4 skivor formfranska
1 ask makrill i tomatsås
8 skivor ost
majonnäs
smör

Gör så här

  1. Starta smörgåsgrillen och börja med att smöra alla brödskivor och bred även majonnäs på alla bröden.
  2. Lägg på 2 skivor ost på varje brödskivo och fördela ut makrillen på två av dom.
  3. Lägg ihop mackorna och smöra även utsidorna om du inte gjort det innan, jag använde ghee men det går lika bra med vanligt smör.
  4. Kör i smörgåsgrillen i några minuter tills ytan är gyllenbrun och frasig. Låt dom gärna vila 5 minuter innan du äter för tomatsåsen blir väldigt varm.
grilled cheese makrill
grilled cheese makrill
grilled cheese makrill
Låt mackorna vila ett par minuter och skär dom gärna på diagonalen så ser det lite trevligare ut. Vill du veta vad Ghee är och hur man gör det så kolla inlägget om ghee här.

Vad gillar du att ha i din grilled cheese eller på dina varma mackor? kommentera gärna nedan.

Tips! (annonslänk)

Måste tipsa om OBH OptiGrill som jag använder som mackjärn (går även att göra mycket annat men jag gör bara mackor i den) just nu har KitchenTime kampanj med 40% rabatt på OptiGrill

Några andra mackor

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

1 kommentar

  1. gema

    Hvala punoo ♡

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.