Varför inte piffa till julbordet eller glöggminglet med enkla medel iform av trendiga Choco Kabobs och lekfulla Snowman Pops. Eller kanske en snabb och enkel gå-bort-gåva i form av en Lindor Jar

Chokladpyssel med Lindt

Jag blev inbjuden til Chokladjulpyssel me Lindt och det var klart att jag tacka ja till det då jag älskar Lindor kulorna, för er som inte provat så är det ett tunt chokladskal med en krämig fylning och finns i några olika smaker. Det började med lite glöggmingel och julmusik för att komma i rätt stämning för att sedan delas in i grupper och pyssla lite på olika stationer

1. Fylla Lindorkulor

Vi började med att få testa fylla Lindorkulor och instruktören var chokladmästare Ernst från Lindt i Schweiz. Jag var imponerad över hur lös och rinnig chokladen är när man häller i den, man använde en speciell tratt med en knapp på och sedan stelnade chokladkrämen på ca 15 minuter.

chokladpyssel med lindt
chokladpyssel med lindt

Jag har smakat helt färska Lindor kulor en gång tidigare när jag var på flygplatsen i Zurich där dom hade en lite chokladtillverkningsbutik och dom är absolut godast när dom är nygjorda.

1. Lindor Jar

Nästa station var att fylla glasburkar med Lindor som vi sedan dekorerade, en perfekt gå-bort-gåva så här i juletider. Nedan kan de hur mina glasburkar blev, jag blev riktigt nöjd.

chokladpyssel med lindt
chokladpyssel med lindt

3. Snowman pops och Choko Kabobs

För att hitta på lite roligt att bjuda på hemma till glöggminglet eller dessertbordert i jul så var Sara Aasum Hultberg (årets konditor 2014) där och tipsade om roliga saker man kan göra med Lindorkulor.
Snowman Pops som är snögubbar gjorda av vita Lindorkulor som man trär på en tandpetare och sedan dekorerar med smälta mörka lindorkulor och ett fint band som halsduk.
Choko Kabobs, ett grillspett med Lindorkulor, torkad frukt och marsmallows, här kan man kombinera med det man vill, ställ i en glasburk på glöggbordet eller gör som en bukett med flera och ta med istället för en bukett blommor.

Sara Aasum Hultberg

Det här tror jag barnen här hemma kommer tycka är kul att tillverka till jul

chokladpyssel med lindt
chokladpyssel med lindt

Som vanligt är det alltid kul att träffa allihopa som brukar gå på såna här event, några som också var där Anna Demirian – Kitchen of Anna, Madeleine Landley – Landleys kök och Gillis som kom tvåa i Sveriges mästerkock 2017 och snart ska släppa sin kokbok, den ser jag fram mot.

chokladpyssel med lindt

Gillis är fullt koncentrerad med att dekorera snögubbar.

Jag fick med mig lite choklad hem så nu är det bara att sätta fart att tillverka eller bara äta som dom här kanske, vi får väl se 🙂

chokladpyssel med lindt
chokladpyssel med lindt

Tack Lindt Sverige, Jung Relations och inte minsta Ernst och Sara som bjöd på en trevlig kväll.

Kommentarer

8 Kommentarer

 1. Nathalia

  Mums ser jättegott ut.

  Svara
 2. Helena roth

  Haha – så roligt! Pyssligt och innovativt – och så ser det ju löjligt gott ut på det!

  Svara
 3. Anna /Webbtanten

  Gott, roligt och kreativt! Härlig kombo 🙂 Perfekt julpyssel tänker jag. Hoppas du fick provsmaka massor.

  Svara
  • i Köket med Anders

   Jag fick väldigt mycket med mig hem, kanske lite för mycket ?

   Svara
 4. Fitnessfia

  Det här är livsfarligt för mig att se för jag älskar choklad. Kulorna är goda (och fina som snögubbar) men jag gillar ändå bäst vanlig mörk choklad i kaka med 70-85% kakaohalt. Pyssel är också kul!

  Svara
  • i Köket med Anders

   Hehe jag är också galen i choklad, älskar det mesta inom choklad, mörk som ljus. Ja det va väldigt skoj att pyssla, får se om det blir nått mer innan jul

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.