*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Har ni testat Kallbryggt kaffe ? om inte tycker jag ni ska göra det om ni gillar kaffe såklart. Det är väldigt enkelt men tar några timmar i kylen sen så gör det dagen innan och ställ i kylen över natten. Vill man skynda på det kan man även göra det sous vide, men det är inget jag testat själv.

Kallbryggt kaffe

När man gör kallbryggt kaffe istället för att brygga på vanligt vis och sen kyla ner så slipper du lite av beskan och det blir en helt annan smak.
Det här blir ett koncentrat som man antingen bara dricker med is, men det kan va lite stark så blanda gärna med mjölk eller nått. Det går även bra att smaksätta med t ex vanilj, eller varför inte oboy, jag testade och det blev riktigt smarrigt.
kallbryggt kaffe
Om du har möjlighet kan du mala själv så blir det ju extra gott med nymalt, men annars är det bara att köpa något grovmalt, jag så att nått märke hade kommit med nått kaffepulver för att kallbrygga också så nu finns det speciella för det.

Ingredienser

100 g grovmalet kaffe
1 l kallt vatten

Gör så här

 1. Ta grovmalet kaffe och häll i en stor flaska, fyll på med vatten och skaka om.
 2. Ställ i kylen ca 16-24 timmar, ju längre desto mer smak.
 3. Sila kaffet i ett kaffefilter och häll på en flaska, förvara i kylen, det håller sig ett par dagar.
kallbryggt kaffe
chokladfondant
Jag filtrerar i ett kaffefilter antingen direkt i kaffebryggaren eller i en tratt direkt ner i flaskan. Det tar lite tid och då såg jag det smarta tipset att göra i en presskanna, där kan man ju kallbrygga direkt också, blanda bara i allt i den och efter 16-24 timmar så pressar du och häller över i en flaska. Så kommer jag göra nästa gång och tipset såg jag hos Fredriks Fika.
kallbryggt kaffe
Häll upp i ett glas med is och njut i värmen, jag tycker det blir godare med lite mjölk i, experimentera och blanda lite som du vill, det kommer lite recept här framöver.
Hur brukar du blanda ditt iskaffe? kommentera gärna nedan…

Tips! (annonslänk)

Vill man alltid ha kallbryggt kaffe redo, så kolla in den här KitchenAid Cold Bred hos Bagaren och Kocken

Några andra svalkande recept

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

4 Kommentarer

 1. Agnes

  Jag har alltid undrat hur man gör kallbryggt kaffe och nu när jag vet kommer jag definitivt utnyttja det här i sommar. Toppen!

  Svara
 2. Angelica

  Borde det inte gå bra att köpa istärningspåsar och frysa ner det färdiga kaffet och på så sätt alltid ha kaffe i frysen?

  Svara
  • i Köket med Anders

   Ja det borde gå alldeles utmärkt tycker jag, har aldrig testat själv

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.