Om man vill kan man sila bort fruktköttet som blir men jag gillar när det är kvar, det känns fräschare.
Jag fick några kommentarer på fruktsodan att den innehöll väldigt mycket socker, ja läsk innehåller massor av socker, det är därför man inte ska dricka alltför mycket läsk. Jag dricker själv väldigt sällan läsk, Max en eller två burkar i månaden, konsumtionen har dock gått upp lite nu under sommaren när jag gjort egen, men ändå bara ett litet glas om dagen och aldrig till mat, då är det godare att dricka vatten, öl eller vin till, läsk blir alldeles för sött till.
Apelsinsoda
Ingredienser
5 apelsiner
2,5 dl vatten
5 dl socker
1 tsk citronsyra
Gör så här
- Riv skalet från en av apelsinerna på ett zestjärn och pressa sedan ur saften ur apelsinerna.
- Häll i vatten, socek, zest, citronsyra och apelsinjuice i en kastrull.
- Koka på medelvärme ca 15-20 minuter, det ska reduceras ner till 2/3 – hälften, men inte så att den blir för tjock, då blir det svårt att blanda med vatten senare.
- Låt det svalna och häll i en ren flaska, förvara i kylen.
Fyll ett glas med is och ca 1/4 – 1/3 del med apelsinsoda, fyll på med kolsyrat vatten och vill du ha fruktsoda istället så finns ju det också på bloggen.
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
Men när ska citronsyran i då?
Oj det glömde jag skriva, jag hade i det direkt innan koket med alla andra ingredienser.