Chokladtryffel är något jag älskar och det är något man kan göra på hur många olika sätt som helst. Här har jag gjort vit chokladtryffel på lite olika vis. Bollarna kan man ju rulla i det man tycker är gott, bara helt vanligt florsocker eller varför inte pepparkakskrydda eller kanel. Sen kan man ju även pula in någonting i dom också, som en mandel eller lite stött kardemumma.

Vit chokladtryffel

vit chokladtryffel är väldigt enkelt att göra, koka bara upp lite grädde och tillsätt hackad vit choklad och rör om till en slät smet, låt stelna en halvtimme i kylen så är det klart. Jag har kommit på ett smart tips när jag hackar choklad, det är ju enklast att röra ner den om den är finhackad så jag kör ner choklade i matberedaren så är den finhackad på en minut.

vit chokladtryffel

Rullade i krossad polkagris

vit chokladtryffel

Pepparkakskrydda

Ingredienser

 

1 dl grädde
300 g vit choklad

ex på fyllning
mandlar
kardemumma, nystött

ex på topping
florsocker
krossade polkagrisar
kanel
pepparkakskrydda
krossade pepparkakor

Gör så här:

  1. Hacka chokladen, ju finare desto enklare att blanda ut sen, gör i en matberedare så går det undan men grovhacka den lite först.
  2. Koka upp grädden och ta av den från plattan och rör ner chokladen, blanda till en slät smet. Om du väljer att ha i t ex kardemumma kan du ha det nu. Ställ i kylen minst en halvtimme.
  3. Ta ut tryffeln från kylen och rulla bollar i valfri storlek, det blir väldigt kladdig, nu kan man trycka in nån mandel i dom också om man vill.
  4. Passa på att pudra över det du vill ha på eller rulla i t ex krossade polkagrisar nu när dom är kladdiga så fäster det bra.
  5. Förvara i kylen.

Kolla även in mitt förra inlägg: Pepparkakscookies fyllda med mögelost

vit chokladtryffel

Dom här är rullade i kanel

vit chokladtryffel

Florsocker samt med en mandel i

Ja man kan ju göra dom här på många olika vis och dom passar perfekt till dessertbordet i jul eller varför inte glöggminglet. Eller gör som jag, ät upp dom själv…

Lite tips på annat julgodis

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.