*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Köket.se ***
Kycklinglår med mago & currysås
Ingredienser
salt och svartpeppar
currysås, recept nedan
ris
Gör så här
- Börja med att koka riset enligt anvisningarna
- Bena ur kycklinglåren, använd en riktigt vass kniv och skär längs benen, försök att få med så lite kött som möjligt. Salt och peppra kycklingen på båda sidorna.
- Hetta upp en stekpanna till mellan medelvärme och högsta, gärna gjutjärn.
- Lägg i kycklinglåren med skinnsidan ner och stek tills du får en fin gyllenbrun och krispig yta, vänd och stek klart. dom är ganska tunna så man kan steka klart i stekpannan om man vill eller köra klart i ugnen på ca 125 grader.
- Servera med riset och currysåsen som du hittar här nedanför.
Curry & mango-sås
Ingredienser
1 l vatten
3 stjälkar stjälkselleri
3 dl syrad grädde, 30%
2-3 msk curry, efter smak
salt och vitpeppar efter smak
Gör så här
- Bena ur kycklinglåren, använd en riktigt vass kniv och skär längs benen, försök att få med så lite kött som möjligt.
- Hacka stjälksellerin och lägg i en het panna tillsamans med benen och stek en stund tills det blir lite yta på benen. Häll på vatten och koka ca 30 minuter, skumma av ibland.
- Sila fonden och koka ner till ca 4 dl i en kastrull, häll på syrad grädde och curry/mango krydda. reducera ner till hälften och red eventuellt för tjockare koncistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
TIPS! använd en stor traktörpanna så reduceras vätskan snabbare.
Tips! (annonslänk)
Vill du lära dig mer om fonder och även såser så tycker jag att du ska köpa Tommy Myllimäkis såskurs hos Köket.se den innehåller över 4 timmar videokurs med massa bra och värdefulla tips på hur man lyckas med såserna och den innehåller massa recept.
Andra smarriga kycklingrecept
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
Låter som något för familjen :). Äter själv vego men man kan ju laga kyckling till familjen och något vego till mig :). Ser väldigt gott ut nämligen :).
Det va supergott det här, så det tycker jag du ska bjuda familjen på 🙂