*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***
Pasta Aglio E Olio, så enkelt och gott, det här va faktiskt första gången jag både lagade och åt det. Egentligen innehåller den inte champinjoner men jag hade lite i kylen som vart över sen helgen så jag slängde helt enkelt i det.
Jag blev sugen på att göra den här rätten efter att jag såg Filip poon laga den på sin Youtube kanal samma dag men då utan champinjoner då. Han testade om man han laga den på 1 minuter och det gjorde man precis om man har förberett allt innan, jag gjorde den hr på en kvart ungefär plus förberedelse.
Pasta Aglio E Olio med champinjoner
Den här rätten pasar perfekt när man ska laga någonting snabbt och ha mycket smak, sen tänker jag att man kan slänga i mer saker om man vill, t ex champinjoner då som jag gjorde eller bacon om man vill ha kött, bara fantasin sätter gränserna.
Tiden jag satt är 15 minuter, det går att göra på 10 om man är snabb, men jag hade lite annat att göra samtidigt, typ barn som ropar och sånt. Men förbered allt hackande och sånt innan så går det undan.
15 min + förberedelse
4 portioner
Ingredienser
4 portioner spagetti
200 g champinjoner
1 dl olivolja
4-5 vitlöksklyftor
1/2-1 tsk chiliflakes
salt
en stor näve persilja
ev parmesanost
Gör så här
- koka upp pastavatten enligt beskrivningen, hacka ner champinjonerna, skiva vitlökarna tunt och hacka ner persiljan.
- Stoppa ner spagettin i det koande vattnen coh värm på hälften av olivoljan i en stekpanna på strax över medelvärme.
- Stek champinjonerna i oljan i några minuter och lägg dom sedan på ena sidan av stekpannan, häll i resten av olivoljan i den andra halvan och lägg i vitlöken och chiliflakes, låt dom fräsa där i ca 5 minuter, men se till så du inte har för varmt och bränner. Rör sedan ihop allt.
- Häll av pastan när den är klar, men spar lite av pastavattnet. Häll i spagettin, lite pastavatten och persiljan i stekpannan och rör om ordentligt tills allt är ordentligt blandat.
- Smaka av med salt och hyvla över lite parmesan om du vill. ÄT!
Visst verkar det enkelt? det är det så testa det här, har du inte svamp hemma, byt måt något annat eller var utan den som i orginalreceptet. Vill du ha mer hetta, tillsätt mer chiliflakes eller varför inte färsk chili. Berätta gärna i en kommentar nedanför om du har någon liknande rätt som är superenkel att göra.
Tips! (annonslänk)
Jag stekte det här i en bra taraktörpann som bl a finns hos KitchenTime*
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
Relaterade inlägg
* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.
0 kommentarer