Idag var jag förbi Meatballs for the people på Söder i Stockholm och införskaffade lite köttbullar till kvällens middag, jag köpte deras oxköttbullar och dom va väldigt goda.

Jag stekte på dom och kokade sedan i ett par dl grädde som jag sedan smakade av med Japansk soja, salt och peppar.

Köttbullar i sås

Till det här gjorde jag potatismos med brynt smör, receptet kommer från Jahan Hedbergs bok “Smör“, köp den om ni inte har den, väldigt bra.

Ingredienser:
8-10 potatisar
50 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 äggula
1/2 krm muskot
1 krm strösocker
salt och nymald vitpeppar

Gör så här:
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

Samtidigt bryner du smöret.

Brynt smör

Pressa potatisen och rör ner grädde, mjölk, äggula samt det mesta av smöret, rör till en jämn konsistens och riv ner muskoten samt tillsätt sockret, smaka av med salt och peppar.

Till det här hade jag även rårörda lingon som jag var lat att köpa den här gången samt snabbinlagd pressgurka.

2014-09-03 16.55.59

Så här gör du gurkan:
1/2 gurka
1 msk socker
1 msk salt
1 msk ättika
2 msk vatten
persilja

Skiva gurkan tunt och blanda altt i en skål och ställ i kylen minst en timme.

Köttbullar med mos