Vad skulle du vilja ha för fyllning i biskvierna?
Daimbiskvier
Tips: Pulled Beef i klämma
Ingredienser
200 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 st äggvita
150 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1½ dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 st äggulor
200 g mjölkchoklad (gärna med daim)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker, till en klibbig smet.
- Gör ca 20 st småklickar på en plåt med bakplåtspapper, enklast är om man spritsar smeten, försök platta till dom lite med en fuktig sked.
- Kör i ugnen ca 15-20 minuter, dom ska vara gyllenbruna. Låt dom svalna.
- Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en kräm.
- Hacka daimen fint och rör ner i smörcremen.
- Toppa bottnarna med krämen och kyl minst en timme.
- Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
- Doppa biskvierna i chokladen och vrid runt dom lite.
- Förvara i kylen, det går även bra att frysa in.
Vilket är ditt favoritbakverk?
Jag älskar också biskvier! Absolut en favorit! Men jag vill ha dem traditionella med vanlig smörkräm eller med mild chokladsmak. En läskig upplevelse var när jag bet i vad jag trodde var en vanlig biskvi och sä smakade det mint…
Ja helt vanliga är godast tycker jag med, päronbiskvi har jag provat nån gång och det va riktigt gott
Oh, ser ju så gott ut! Tyvärr har jag dragit ner på det allra mesta av söta, kolhydratbomber, fast en sådan här till kaffet hade ju smakat. Annars är en budapest min absoluta favorit.
Ja dom här är riktiga sockerbomber, jag borde dra ner iallafall lite på sånt jag med. Budapestrulle är gott det ?
Mums!
Receptet sparades raskt in i min Pinterestmapp Bread and Baking och skall prövas förr än senare….
Va kul ? Pinterest har jag börjat lite med, måste bli bättre på det
Åh så gott! Jag är en sockergris och älskar när man kommer på ett café där de bakat biskvierna själv.
Jag är också en riktig sockergris, men ska försöka dra ner lite på det, får nog bli efter jul, nu börjar ju julbaket ?