Elsa fyller 1 år här i dagarna och det bakas för fullt tills släkten kommer i helgen. Dom här sega chokladnittarna brukar vi ofta göra här hemma, det är nått gammalt recept som följt med länge.
Dom här kakorna går dessutom väldigt fort att baka, perfekt om man ska få fikabesök och inte har nått hemma.
Sega chokladsnittar
Man bakar ihop allt i en matberedare så det är bara att ställa den på vågen och väga upp allt, himla smidigt och lite kladd. Sen så varnar jag för att dom går åt väldigt fort.
25 min
Massa snittar
Ingredienser
200 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g vetemjöl (3 3/4 dl)
270 g socker (3 dl)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg i allt utom socker i en matberedare och mixa ihop tills det blir et som ett pulver.
- Tillsätt socker och mixa till en deg, man kan behöva knåda ihop den lite efteråt.
- Dela i 4 delar, ca 170 g st, och rulla till långa korvar.
- Lägg på två korvar på varje plåt och platta till dom lite.
- Kör in i ugnen ca 8-10 minuter.
- Låt dom sedan svalna ca 5 minuter innan du skär upp dom, det går jättebra att frysa kakorna.
0 kommentarer