En helt vanlig sockerkaka med chokladsmak, en chokladsockerkaka helt enkelt, känn med sticka när den är i ugnen, för mig har det tagit 30 minuter någon gång men nu senast 45 minuter.
Chokladsockerkaka
60 min
12 – 16 bitar
Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält eller bryn smöret och blanda i mjölken.
- Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Blanda ner smörblandningen.
- Blanda ihop resten av ingredienserna i en separat bunke och vänd ner i smeten.
- Häll upp i en smörad och bröad sockerkaksform.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30-45 minuter, känn med sticka så den inte är degig.
Är du sugen på en helt vanlig sockerkaka istället så hittar du sockerkaka med brynt smör här.