En helt vanlig sockerkaka med chokladsmak, en chokladsockerkaka helt enkelt, känn med sticka när den är i ugnen, för mig har det tagit 30 minuter någon gång men nu senast 45 minuter.

Chokladsockerkaka

60 min

12 – 16 bitar

Ingredienser

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1/2 dl kakao 
2 tsk bakpulver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält eller bryn smöret och blanda i mjölken.
  • Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda ner smörblandningen.
  • Blanda ihop resten av ingredienserna i en separat bunke och vänd ner i smeten.
  • Häll upp i en smörad och bröad sockerkaksform.
  • Ställ in mitt i ugnen ca 30-45 minuter, känn med sticka så den inte är degig.

Är du sugen på en helt vanlig sockerkaka istället så hittar du sockerkaka med brynt smör här.