I Uppsala är vi inte bortskämda med foodtrucks, Uppsala komun har inte samma regler som i t ex Stockholm där dom kan köra omkring och parkera längs gatorna, i Uppsala finns det däremot några vagnar som har sina fasta platser och nu har det äntligen öppnat en ny hamburgervagn, dessutom påväg hem till mig bara 10 minuter hem.

Jag har sett den ett tag när jag passerat men inte förstått vad dom serverat tills jag råkade se någon på facebook som hade vart där och gav dom en femma i betyg. Det betydde ju att jag måste bege mig dit genast, sagt och gjort så åkte jag dit när dom öppnade kl 11.

American Steakhouse Burgers

Vagnen står vid Mariebergs parkering, precis vid utkanten av Uppsala på andra sidan E4:an från Gränby Centrum, väldigt nära norra avfarten, perfekt om man passerar Uppsala.

Nu till burgaren, det är Svenskt nötkött med en blandning på högrev, bringa och talg och bröden är av typen brioche.

Menyn består av ett par olika burgare i prisklassen 60 kr – 85 kr, sen kan man lägga till extra kött, ost och bacon för en lite extra summa, vill man ha pommes frites kostar det 20 kr för en blandning av potatis-  och sötpotatis pommes inkl en burk av deras egna cole slaw.

Burgaren är riktigt bra stekt, den är smaschad och kolgrillas sedan tills den är färdig. köttet smakar riktigt bra med bra sälta, jag tog deras New York burgare med en extra köttpuck, den innehåller 100 g svenskt kolgrillat nötkött, sallad, tomat, cheddarcreme, pepper jack ost, american cheese, stekt lök och deras egen dressing.

Mycket ost samt stekt lök, riktigt god, faktiskt en av dom bästa jag ätit, sen till pommesen så är nog det ocksa bland dom bästa jag smakat, riktigt frasiga, precis som dom ska vara och sen att det är en blandning av vanlig potatis och sötpotatis gör det ju inte sämre. Cole slawen är också väldigt god och funkar bra att dippa pommesen i.

Som ni ser, mycket bra stekt, dressingen är riktigt god den med och brödet är luftigt och saftigt, så nu är det bara att åka förbi där om du bor i Uppsala eller har vägarna förbi.

Här kan ni även se vaj Johan Hedberg (Matgeek) tycker

Länk till deras Facebooksida med meny och öppettider.

Obs! detta är inget sponsrat inlägg, vill bara tipsa om bra burgare.