Förra veckan var jag på på köttskola med Telfal och deras nya OptiGrill, en smart elgrill som säger till när köttet eller vad det nu du har lagt på grillen har den temperatur du vill ha.

Vi var ett gäng bloggare som var inbjudna till Foodlab i Stockholm, vi började med lite bubbel ocheftersom jag och Anna kom först och som aldrig hade sabrerat fick testa på det och jag lyckades göra det helt perfekt på första försöket, jag har tydligen talang för det där.

Sabrering

När alla hade kommit och vi minglat klart så fick vi en lite köttskola innan vi delades in i grupper för att tillaga våran middag.

Middagen skulle bestå av en fantastisk hängmörad ryggbiff med pommes, bearnaise och en tomatsallad.

Hängmörad Ryggbiff

Köttet skulle vi självklart tillaga i en OptGrill, en väldigt smart grill som känner av köttleken på köttet och säger till när det har rätt temperatur, man kan även köra mycket annat i den, man trycker bara på respektive knapp, t ex mackor, korv eller kyckling.

Tefal OptiGrill

Vi hade 1 timme på oss att göra klart maten, pommesen skulle vi tillaga i en Tefal Actifry, en sån där fritös som man bara har ca 1 msk olja i, jag var skeptisk, men dom blev väldigt bra måste jag säga.

Min gruppkolega Danialla fixade bearnaisen som var en majo smaksatt med bl a dragon.

Daniella

Kari, eller receptomanen som han heter på Instagram befann sig på andra sidan bänken.

Daniella och Kari

Ryggbiffen som hade legat framme två timmar för att få rumstemperatur åkte på grillen och det behövdes ca 5-6 minuter och lika många minuter vila för att få den medium-rare.

Jag måste säga att jag vart positivt överaskad över hur bra köttet blev.

Hängmörad ryggbiff på OptiGrill

Middagen klar och serverades med ett jättegott rött vin från Montenegro.

Maten

Vi fick med oss en grill hem så nu ska jag testa den ordentligt och se vad den går för så återkommer jag med ett inlägg om det senare.

Tack till Tefal, JMW och Foodlab för en väldigt trevlig kväll.