Idag va jag inbjuden på press- och blogglunch hos Kronfågel. Dom hade några nyheter att visa upp som kommer i butik inom kort.

Kyckling har ökat kraftigt på borden i sverige och Kronfågels nyher gör att man kan ersätta mycket av köttet vi äter med kyckling.

Långkok

Först bjöds vi på Pulled Chicken BBQ rolls med coleslaw och chilirelish, en ny smak på deras pulled chicken som dom har haft ett tag.

pulled_chicken

En annan nyhet är deras helt nya Chicken ”Ribs” som är kryddmarinerade och färdiglagade kycklinglår utan skinn och har lagats i låg temperatur under lång tid i sin förpackning vilket gör att kycklingen blir mycket mör och saftig.

chicken_ribs

Både Pulled Chicken och Chicken ”Ribs” är långkokade sous vide och behöver bara värmas på i ugnen ca 30 minuter, perfekt när man har ont om tid eller inte har lust att stå vid spisen i flera timmar.

Minutfamiljen växer

Kronfågels minutfilé som funnit ett tag  som är en utbankad kycklingfilé som bara behöver fräsas på någon minut kompletteras med:

Minutstrimlor (strimlad minutfile) som passar exempelvis till wok eller pasta.

strimlad_minutfile

Minutskivor (skivad minutfile) passar perfekt till ceasarsallad som vi bjöds på.

ceasarsallad

Ekologisk Bosarpkyckling

Förra året köpte Kronfågel Bosarp kyckling som föder upp ekologiska kycklingar av rasen Rowan Ranger, kycklingarna växer långsamt i minst 70 dagar.

Det ekologiska utbudet kommer att innehålla produkter som: Kycklingbröstfilé, Kycklingben, kycklingvingar, kycklingvingar, hel kyckling och kycklinglever.

kycklingbuffe-2

sallad

Alla Kronfågels höstnyheter på en tallrik

kycklingbuffe-3

 

Allt vi fick prova på var väldigt gott, men favoriterna va Bosarp ekologiska kyckling och Chicken ”Ribs” Sweet Chili.

I goodiebagen vi fick så fanns lite av nyheterna som kommer testas här hemma inom snar framtid.

goodiebag

Mer info och receptförslag finns på kronfagel.se