I fredags var alla som är med i Cono Sur recepttävling för matbloggare inbjudna på middag och vin på Restaurangakademin i Stockholm, där vi även fick hjälpa till med lite av matlagningen.
Länk till mitt bidrag hittar ni här, och röstar gör man här.
Vi blev strax över 20 bloggare som kom och några av oss träffades innan på en uteservering för lite fördrinkar och öl.
För mig blev det väldigt många nya ansikten som jag inte träffat förut, men man kände igen dom flesta från instagram.

Fördrink på Scandic Malmen med några av dom andra bloggarna
Lite av vinerna under kvällen

Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer 2015

Cono Sur Ocio Pinot Noir 2012

Cono Sur Organic Chardonay 2015

Blandade viner i cykelkorg

Cono Sur Sparkling Brut
Vi hälsas välkomna och minglar lite

Personalen på Restaurangakademin och Springwine hälsar oss välkomna

Cykeln är en viktig del i odlingen hos Cono Sur

Mingel och bubbel

Vinerna diskuterades

Mera mingel och bubbel

Det blev en del Instagrammande med hashtagen #ConoSurSwe
Lite av råvarorna vi använde

Rimmad gös med krondill

Rimmad gös med krondill

Innanlår som skulle sotas och bli råbiff

Kantareller

Kyckling- och ankleverterrin

Råticka
Sen var det dags att hjälpa till i köket

Gruppen som fixade den rimmade gösen

Risotto förberedelser

En massa kantareller som ska smörstekas till risotton

Rebecka förbereder potatisskummet

Allt ska med

Julle visar hur man förbereder en risotto

Innanlåret är sotad

Fotograferig på nära håll

Innalåren hackas ner och blir råbiff
Dags för mat

Dukat och klart

Karin förbereder

Första rätten: Kyckling- och gåslevercéeme på surdegskrutong Vin: Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer 2015

Cono Sur Organic Chardonay 2015

Andra rätten: Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion och forellrom. Vin: Cono Sur Organic Chardonay 2015

Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion och forellrom

Surdegsbröd

Råbiffen läggs upp

Monika serverar

Råbiffen innan potatisskummet

Tredje rätten: Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse och picklad schalottenlök. Vin: Cono Sur Ocio Pinot Noir 2012

Kantarellrisotton får en sista touch av riven tryffel

Sista rätten: Kantarellrisotto med tryffel. Vin: Cono Sur Organic Cabarnet Sauvignon Carmenere 2014
Avslutning

Prisutdelning för bästa Instagrambilder under kvällen

Till sist en liten dessert till kaffet
Det var en fantastiskt trevlig kväll det här med massa god mat och goda viner.