Jag blev inbjuden till TV4 och Kökets Kurser för att träffa Tea Malmegård som visade lite från sin tårtkurs. Det var en väldigt rolig kväll som började med en liten rundvandring i TV4-huset. Vi var några bekanta sedan tidigare och några nya ansikten, alltid trevligt att träffa nya, jag åker ju inte på så många event längre men försöker med några ibland, det tar ju lite tid när man inte bor i Stockholm.

Vi började som sagt med en rundvandring inne på TV4, vi fick se sminket, nyhetsmorgonstudion, kontrollrummen och redaktionen. Man fick dock inte fota så mycket där men lite i nyhetsmorgon-studion iallafall. Vi träffade även på Peter Lindgren som skulle ha 19-nyheterna, så han hade tyvärr inte tid att komma och äta tårta med oss.

Kökets kurser
Kökets kurser

Där i Nyhetsmorgonstudion skulle det ju va skoj att stå och laga mat nån gång, fast det skulle ju va lite läskigt. När man va där inne i studion så fick jag lite minnen från när jag läste TV-produktion på gymnasiet för 20 år sedan och jag blev lite sugen på att hålla på ed sånt igen, just då blev det inte så och jag började jobba med annat.

Kökets kurser – Teas Tårtkurs

Högst upp i huset träffade vi på Tea Malmegård som först bjöd på lite bubbel och tilltugg samt en lite genomgång av tårtkursen och vad som skulle hända under kvällen. Vi fick se avsnittet hur man gör en marsipanros och det var det vi skulle dekorera en tårta med samt lite annat som fanns att välja på. Den som borde snyggaste tårtan fick en kitchenAid maskin med sig hem.

kökets kurser

Jag hade aldrig gjort en marsipanros innan men blev riktigt nöjd med min och även hela dekorationen på tårtan. jag vann inte utan det var Simona Muntean eller cookiesandsweets som hon heter på Instagram som gjorde en väldigt vacker tårta, kolla gärna hennes Instagramkonto, väldigt fina bilder och goda bakverk.

kökets kurser
kökets kurser

Tea hade förberett tårtor till oss hela natten så vi behövde bara dekorera dom med alla möjliga saker att välja på. Vi hade 15 minuter på oss och jag började med rosen, sen slängde jag på lite frukt, bär och macrons samt lite nötkross och torkade blomblad, sista 5 minuterna gled jag mest omkring.

Jag blev rätt nöjd för att det va första gången jag gjorde en marsipanros måste jag säga, eller vad tycker ni?

Har du något riktigt bra tips när du bakar tårta? berätta gärna i en kommentar nedanför…

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

1 kommentar

  1. Agnes

    Den blev ju toppenfin! Tycker också du ska stå i nyhetsmorgon någon gång och laga mat! Dina fantastiska hamburgare kanske?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.