Kycklingfilé i ugn med trattkantarellsås och osttäcke blev det i helgen då hade lite kycklingfilé i frysen, alltid bra att ha, resten va också sånt som vi alltid har hemma, trattkantareller har vi fyllt halva frysen med från höstens svampplockning. Grädde, ost och potatis finns också alltid i kylen, så det här va nått jag slängde ihop och serverade med en grönkålssallad som dyker upp på bloggen nästa vecka.
Kycklingfilé i ugn med trattkantarellsås och osttäcke
1 timme
4 portioner
Ingredienser
4 st kycklingfiléer (ca 600 g)
2,5 dl grädde
150 g riven ost
ca 150 g förvällda trattkantareller
1 rödlök, klyftad
3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
smör till stekning
1 kg fast potatis
olivolja
flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär potatisen i klyftor, blanda med olivolja och flingsalt och kör in i ugnen.
- Salt och peppra kycklingfiléerna och stek i smör till dom fått en fin yta.
- Pressa i vitlök och ha i rödlöken, så t det fräsa en stund så löken blir mjuk.
- Häll på grädde och ha i svampen. låt det puttra en stund och häll sedan över i en ugnsform, strö över riven ost och kör in i ugnen ca 15-20 minuter, för att vara på säkra sidan kan man sticka en termometer i kycklingen och kolla så den är klar (72 grader).
- Ta ut allt när det är färdigt och servera med en god sallad.
En god och enkel rätt som går ganska snabbt, jag serverade med en ljummen grönkålssallad, recept på den kommer nästa vecka och jag länkar dit när den dykt upp
0 kommentarer