Fläskpannkaka äter vi alldeles för sällan här hemma och nu har vi skaffat ny ugn med nya fräscha plåtar så då fick det bli en fläskpannkaka toppad med bacon. Innan har vi gjort i en vanlig ugnsform för att våra gamla plåtar har gjorts rent för dåligt och dom nya ska jag vårda som ett barn nu.
Fläskpannkaka toppad med bacon
Jag tycker det blir lite festligare att toppa fläskpannkakan med bacon eller stekfläsk som jag använde på den här, det blir väldigt krispigt och gott, servera sedan med rårörda lingon. Fläsket eller baconet tillför ju lite salt i pannkakan men jag brukar tycka det behövs lite till, men det är väl en smaksak.
Ingredienser
- 8 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 4 st ägg
- 300 g fläsk, tärnat
- 0,5 tsk salt
- ca 4 skivor stekfläsk eller bacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tärna upp fläsket och stek på det, ställ åt sidan en stund.
- Blanda mjöl och hälften av mjölken tills den är klumpfri.
- Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt, vispa till en slät smet.
- Smörj en ugnsform och fördela ut fläsket, häll sedan på smeten och toppa med baconskivorna.
- In i ugnen ca 30 – 40 minuter.
Relaterat: Picklade lingon (finns i inlägget)
Liknande recept
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer