Select Page

Hallonkola

Hallonkola

 

Här kommer ett recept på en seg och god hallonkola, lite beroendeframkallande, jag bara älskar dom här.

Ingredienser Hallonkola:

250 g frysta hallon
3 dl socker (270 g)
2 dl grädde (200 g)
1 dl ljus sirap (140 g)
1 vaniljstång
25 g smör

Gör så här:

  • Tina och passera hallonen genom en finmaskig sil.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg allt tillsammans med hallonpurén och övriga ingredienser i tjockbottnad kastrull,  jag brukar ställa kastrullen på en våg och väga upp allt så slipper man lite disk.
  • Koka till någonstans mellan 120 och 127 grader beroende på hur hårda du vill ha, kallare = mjukare, jag kokade till 125 grader och tyckte det blev perfekt.
  • Fiska upp vaniljstången.
  • Häll upp i en form på ca 20 x 30 cm som är klädd med bakplåtspapper.
  • När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.

TIPS: smörj kniven med lite naturell olja så är det lättare att skära

hallonkola

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This