Vegetarisk lasagne
Ingredienser
ca 9 st bönlasagneplatter
400 g quornfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
3 msk tomatpure
1 tärning grönsaksbuljong
ca 2 dl vatten
2 msk oregono
salt och svartpeppar
0,5 dl mjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost (1 påse)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader, 1880 om du kör varmluft.
- Quornfärsåsen: Hacka löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med tomatpurén. Tillsätt quornfärsen, jag stekte på den lite först innan jag hällde på resten av ingredienserna. Låt det puttra ca 10 minuter, jag tillsatte vattnet för att få den lite mer rinnig. Smaka av med salt och peppar.
- Ostsås: Blanda mjölet med hälften av mjölken tills det inte är några klumpar, häll på resten av mjölken och koka upp. Låt koka ca 3 minuter innan du tar av från plattan och häller i 2,5 dl av den rivna osten, rör runt tills osten är smält. Smaka av med salt.
- Montera ihop lasagnen, börja med färsen i botten coh varva sedan med ostsås och plattor, på det översta lagret har du bara ostsås och resten av den rivna osten.
- Kör in i ugnen 30 minuter. Låt den gärna stå till sig lite innan servering.
Relaterat
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer