Idag är det pepparkakans dag så då slog jag till och bakade en pepparkakskladdkaka, eller vet inte om det kanske heter pepparkladdkaka istället, det verkar vara populäraste namnet om man googlar, jag tyckte iallafall att pepparkakskladdkaka låter bättre.
Pepparkakskladdkaka
Det här är mitt favoritrecept på kladdkaka jag brukar baka, jag bytte bara ut kakaon mot pepparkakskrydda istället, receptet är från början från en kladdkakebok jag har av Anette Rosvall och Emma Hamberg men eftersom jag väger allt så har jag ökat lite på socker och mjöl för att det ska vara enklare att komma ihåg i huvudet.
35 min
6-8 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 300 g socker (3 dl)
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk pepparkakskrydda
- 100 g vetemjöl (1,5 dl)
- 100 g smör, smält
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält Smöret och låt det svalna lite medans du gör resten.
- Blanda äggen och sockret, blanda sedan ner vaniljsocker, mjöl och pepparkakskrydda.
- Tillsist rör du ner det smälta smöret.
- Häll allt i en smörad och ströbröad springform.
- Kör i ugnen ca 20-25 minuter, 25 minuter va lagom i min ugn.
0 kommentarer