*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***
Lönneberga som bl a gör smörgåspålägg har precis släppt en massa nyheter, det är korvar och kyckling och kyckling minutfilé, perfekt för grillen. Jag fick hem alla nyheterna för att testa, innan den här rätten har jag testat grillkorvarna och chorizo som är alpspånsrökta, dom var jättegoda.
Kyckling minutfilé med ramslöksmajonnäs och friterad potatis
Nu blev det iallafall kyckling minutfileèrna som är kryddade med basilika, citron och vitlök, jättegoda. Jag har dock inte hunnit rengöra min grill än så det blev stekpannan.Jag stekte dom som sagt och körde klart i ugnen på låg värme, till det här serverade jag ugnsbakade tomater, friterade potatisskivor, stekt citron och en ramslöksmajonnäs.
60 minuter
4 portioner
Ingredienser
1 paket kyckling minutfile, basilika, citron och vitlök
2 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
3 msk torkad ramslök
ev salt
800 g mjölig potatis, t ex king Edward
1 msk vinäger
1/2 msk salt
olja till fritering
kvisttomater
olivolja
flingsalt
2 st citroner
Gör så här
Ramslöksmajonnäs: Blanda alla ingredienser till ramslöksmajonnäsen, salta om det behövs.
Friterad potatis: Skiva potatisen i 3-4 mm skivorLägg i en skål med vatten, vinäger och salt, vinägern hjälper till att dra ur stärkelsen, det går bra med ättika också. Låt stå minst 30 minuter och skölj i kallt vatten sen ett par gånger för att få bort så mycket stärkelse som möjligt.
Hetta upp en fritös eller olja i en hög kastrull till 180 grader.Fritera potatisskivorna i omgångar, rör om lite så dom inte klibbar ihop. Dom är klara när dom börjat få färg, dom ska inte bli frasiga som chips, uta fortfarande lite mjuka med lite fras. Ta upp och låt rinna av, salta.
Ugnsbakade tomater: Värm ugnen till 115 grader, gärna varmluft.Lägg kvisttomaterna i den ugnssäker form, häll på olivolja och flingsalt. Kör i ugnen ca 40 minuter.
Stekt citron: Dela citronerna och stek på medelvärme i lite rapsolja tills dom fått lagom färg.
Kycklingen: Stek kycklingen på medelvärme i lite olja och smör, ca 3 minuter på varje sida.
Tips! (annonslänk)
Jag stekte den här kycklingen i en Fiskars All Steel stekpanna, en riktigt grym panna, köpes hos t ex KitchenTime *
Jag har en del Kycklingrecept här på bloggen, nedanför är några av mina favoriter.
0 kommentarer