*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***
Kallbryggt kaffe
Ingredienser
1 l kallt vatten
Gör så här
- Ta grovmalet kaffe och häll i en stor flaska, fyll på med vatten och skaka om.
- Ställ i kylen ca 16-24 timmar, ju längre desto mer smak.
- Sila kaffet i ett kaffefilter och häll på en flaska, förvara i kylen, det håller sig ett par dagar.
Tips! (annonslänk)
Vill man alltid ha kallbryggt kaffe redo, så kolla in den här KitchenAid Cold Bred hos Bagaren och Kocken
Jag har alltid undrat hur man gör kallbryggt kaffe och nu när jag vet kommer jag definitivt utnyttja det här i sommar. Toppen!
Kul, jag ser till att alltid ha en flaska i kylen
Borde det inte gå bra att köpa istärningspåsar och frysa ner det färdiga kaffet och på så sätt alltid ha kaffe i frysen?
Ja det borde gå alldeles utmärkt tycker jag, har aldrig testat själv