*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***
Här har jag skrivit ner det jag hade i den här gången, men har du något mer eller annat hemma så släng i det du tror blir gott, t ex nån tacosås eller lite grönsaker och kryddningen tar du det du gillar, smaka av bara så det blir gott. Vill du inte köra på vegetarisk färs så kan du ju byta mot vad som helst egentligen, vanlig nötfärs, kanske lite tacofärsrester eller varför inte kyckling.
Gratinerade vegetariska burritos
För att göra det riktigt enkelt tog jag en sån där påse med tacokrydda och hade i, men du kan ju självklart krydda hur du vill med t ex spiskummin och paprika, kanske lite chili. Sen mosar jag även sönder bönorna lite så man döljer dom lite för barnen.
Recept
45 min
4 portioner
Ingredienser
250 g vegetarisk färs
1 burk svarta bönor
1 burk majs
1 förp. tacokrydda
ev salt och peppar
ev valfria kryddor, tex paprika
olja att steka i
6-8 tortillabröd
riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Stek vegofärsen i olja och tillsätt bönor och majs, hacka sönder om du vill, jag brukar hacka ner bönorna lite.
- Tillsätt chreme fraiche och krydda, rör om och låt det puttra ett tag.
- Smaka av och salta om det behövs, tillsätt även mer kryddor om du vill.
- Fyll tortillabröden på längden och rulla ihop, lägg i en ugnssäker form och strö över lite riven ost, stoppa in i ugnen tills osten börjat få färg.
- Servere med t ex lite sallad, tacochios och vitlökssås.
Som jag skrev där uppe så fyll med det du tror blir gott, t ex grönsaker, kyckling eller kanske fisk och dom behöver ju inte gratineras heller, gör bara en röra och fyll tortillabröd med, supergott!
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer