Select Page

Brioche hamburgerbröd

Idag har jag bakat Brioche hamburgerbröd, jag gillar att baka mina hamburgerbröd själv, dom som erbjuds i butik är mest bara torra och tråkig, men om jag köper det någon gång så köper jag Garant Brioche bröd på Willys, väldigt prisvärda och goda.

Oftast när jag bakar hamburgerbröd så gör jag enligt Flippin Burgers recept som finns i deras bok, men ibland så bakar jag ett bröd som går lite fortare och det är ur Mattias Larssons ”Fredagskocken” bok Grilla, en mycket bra bok för övrigt.

Brioche Hamburgerbröd

Den här gången tog jag det senare receptet och gjorde om lite så det blev en typ av brioche, med smör och ägg i, det är redan smör i receptet med jag lade till ett ägg och lite mer mjöl så att degen blev bra.

2 timmar

9 bröd

Ingredienser

35 g jäst
2,5 dl mjölk
8 dl vetemjöl special
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
1/2 tsk salt
1/tsk socker

Till pensling
1 ägg
en skvätt vatten

en nypa salt

ev topping t ex sesamfrön

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bakmaskin och tillsätt mjölken, blanda tills jästen löst sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och kör i ca 10 minuter, degen är lite kladdig men det ska den vara.
  • Täck med plastfolie och jäs ca 30 minuter tills den är dubbelt så stor.
  • Tryck ur luften ur degen och dela i 9 lika stora bitar, forma till runda bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, platta till dom med handflatan så dom blir ca 1 cm tjocka.
  • Täck med en bakduk och jäs i 1 timme, sätt ugnen på 225 grader.
  • Pensla bröden med ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt och ha på ev topping om du vill.
  • Kör i ugnen ca 10 minuter tills dom är lagom gyllenbruna.

Vill du veta hur man gör en perfekt burgare rekomenderar jag dig att använda smashmetoden.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This