Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm har jag gjort många gånger, det blir riktigt gott, lite som gino, om du använder en omnia till din husvagn eller husbil så har jag ett recept på samma rabarberkaka med vit choklad i omnia här.

Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm

50 min
1 form

Ingredienser

500 g rabarber
1-2 msk potatismjöl
0,5-1 dl socker

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

100 g vit choklad

Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
0,6 dl socker
1-2 vaniljstänger eller vaniljpulver (motsvarande mängd)
3 dl grädde

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj och ev skala rabarbern om dom är tjocka, skär ner i mindre bitar.
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en ugnsform, lägg i rabarbern och strö över potatismjöl och socker.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Hacka den vita chokladen och strö ut överst.
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg och chokladen är lite bränd.
  • Vispa äggulor, socker och fröna från vaniljstängerna eller vaniljpulver tills det blir vitt och pösigt.
  • Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten, låt stå i kylen en stund innan servering, lagom att göra medans rabarberpajen är i ugnen och sedan svalnar lite.
Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm
Servera eller vaniljkräm, äggvitorna som blir över använder du till tex lakritsmaränger.
Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm
Testa gärna min rabarbermuffins med crumble och vit choklad också, riktigt trevliga till sommarfikat.