Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm
Ingredienser
500 g rabarber
1-2 msk potatismjöl
0,5-1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör
100 g vit choklad
Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
0,6 dl socker
1-2 vaniljstänger eller vaniljpulver (motsvarande mängd)
3 dl grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och ev skala rabarbern om dom är tjocka, skär ner i mindre bitar.
- Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
- Smörj en ugnsform, lägg i rabarbern och strö över potatismjöl och socker.
- Fördela ut smuldegen ovanpå.
- Hacka den vita chokladen och strö ut överst.
- Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg och chokladen är lite bränd.
- Vispa äggulor, socker och fröna från vaniljstängerna eller vaniljpulver tills det blir vitt och pösigt.
- Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten, låt stå i kylen en stund innan servering, lagom att göra medans rabarberpajen är i ugnen och sedan svalnar lite.
Trackbacks/Pingbacks