Idag har jag bakat Brioche hamburgerbröd, jag gillar att baka mina hamburgerbröd själv, dom som erbjuds i butik är mest bara torra och tråkig, men om jag köper det någon gång så köper jag Garant Brioche bröd på Willys, väldigt prisvärda och goda.
Oftast när jag bakar hamburgerbröd så gör jag enligt Flippin Burgers recept som finns i deras bok, men ibland så bakar jag ett bröd som går lite fortare och det är ur Mattias Larssons ”Fredagskocken” bok Grilla, en mycket bra bok för övrigt.
Brioche Hamburgerbröd
Den här gången tog jag det senare receptet och gjorde om lite så det blev en typ av brioche, med smör och ägg i, det är redan smör i receptet med jag lade till ett ägg och lite mer mjöl så att degen blev bra.
10 bröd
Ingredienser
35 g jäst
2,5 dl mjölk, fingervarmt
8 dl vetemjöl special
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung
Till pensling
1 ägg
en skvätt vatten
en nypa salt
ev topping t ex sesamfrön
Gör så här
- Smula ner jästen i en bakmaskin och tillsätt mjölken, blanda tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och kör i ca 10 minuter, degen är lite kladdig men det ska den vara.
- Täck med plastfolie och jäs ca 30 minuter tills den är dubbelt så stor.
- Tryck ur luften ur degen och dela i 10 lika stora bitar, forma till runda bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, platta till dom med handflatan så dom blir ca 1 cm tjocka.
- Täck med en bakduk och jäs i 1 timme, sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt och ha på ev topping om du vill.
- Kör i ugnen ca 10 minuter tills dom är lagom gyllenbruna.
Kolla gärna på klippet nedan när jag bl a bakar dom här bröden på min YouTube-kanal
Kommentarer
3 Kommentarer
Trackbacks/Pingbacks
- Smashad burgare med trippelfriterad pommes - i Köket med Anders - […] […]
- Älgfärsburgare med västerbottensostcreme och smaker från skogen - i Köket med Anders - […] […]
- Kycklingburgare - i Köket med Anders - […] […]
- Högrevsburgare - i Köket med Anders - […] […]
- Hamburgare med bacon majonnäs och julmustbrässerad rödlök - i Köket med Anders - […] […]
- Pulled pork med smak av julen - i Köket med Anders - […] gärna mina briochebröd att servera […]
- Veckans blogg - i Köket med Anders - Robbans bästa - […] Brioche hamburgerbröd Recept: Här […]
Äter i detta nu en äggmacka på en avsvalnad briochefralla. Underbart! Det här receptet åker in i samlingen. Bröden perfekt svampiga, som hamburgerbröd ska vara.
Jag kan tipsa om att värma mjölken till 37 grader, samt spänna degen ordentligt när den rundrivs för att frallorna ska bli riktigt runda när de gräddas.
Sent svar, gott, har inte tänkt på att ha dom som vanliga frallor, det ska testas 🙂
Hej Anders.
Jag gjorde precis som Erik Hedberg och använder dessa hamburgerbröd till frallor, blir kanon och så underbart smakrika. Tack för receptet 😀