Select Page

Pepparkaksmaränger

Pepparkaksmaränger är någit ni bara måste prova, dom är hur goda som helst, kanske lite för goda, man slutar aldrig äta dom.

Pepparkaksmaränger

Äggvitor tycker jag alltid man har ett par stycken i kylen, speciellt efter helgerna när man kanske gjort någon bearnaise eller en majonnäs och det är ju dumt att slänga dom.

Jag har ett recept jag kör efter när jag gör maränger, säkert inte det bästa men jag gillar hur dom blir, lite sega i mitten och frasiga på utsidan.

Man väger upp äggvitan och och väger upp lika mycket socker, sedan tar man 2 delar florsocker. I det här fallet hade jag 128 g äggvita så det blev 128 g socker och 256 g florsocker, sedan tog jag 1 msk pepparkakskrydda och det tycker jag va lagom till det här, så man får smaka sig fram om man kör på andra vikter.

15 + 90 minuter

många maränger

Ingredienser

1 del äggvita *(128 g)
1 del socker *(128 g)
2 delar florsocker *(256 g)
pepparkakskrydda efter smak *(1 msk)

* = hur mycket jag vägde upp när jag gjorde

Gör så här

  • Värm ugnen till 100 grader
  • Väg upp äggvitan i en rostfri bunke och väg upp lika mycket socker i något annat.
  • Börja vispa på låg hastighet med en liten del av sockret, tills det blir vitt.
  • Tillsätt resten av sockret och öka hastigheten tills det går at vända upp och ner på bunken utan att marängen glider ur.
  • Nu tar du 2 delar florsocker samt pepparkakskryddan och siktar över marängen, vänd ner det med en slev.
  • Smak så att det är lagom mängd pepparkakssmak.
  • Fyll en spritspåse med valfri tyll, spritsa lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  • Kör in i ugnen ca 1 timme, smaka på en för att känna så du tycker dom är klara, vill du ha torrare så sänker du värmen till 50 grader och låter dom stå tills dom är riktigt torra.
  • Förvara i en tät burk så håller dom några veckor.

Det är bara att gå lös med spritsen

Relaterade recept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This