Grilled cheese, varm macka eller toast, kalla det va du vill, funkar alltid som en enkel och snabb lunch tycker jag, eller som kvällsmacka.

Fyll den med ost i överflöd och kanske nått mer som du gillar, t ex tomat och dijonsenap, bara fantasin sätter gränserna.

Grilled cheese

Måste bara länka till ett bra inlägg om grilled cheese som Andreas Ivarsson har gjort, det va där jag insåg att man inte behöver använda en smörgåsgrill för att göra varma mackor.

10 min

1 portion

Ingredienser

2 skivor formfranska
10 ostskivor (minst)
smör

Gör så här

  • Bred smör på ena sidan av formfranskeskivorna och stek i en torr stekpanna tills dom blir lagom rostade.
  • Ta upp skivorna och lägg ost på den stekta sidan, lägg på den andra med stekta sidan nedåt.
  • Smöra utsidorna, eller kör ner en klick smör i stekpannan och stek båda sidorna tills den är gyllenbrun och osten har smält.
  • Har du en smörgåsgrill går det ju självklart att göra i den istället.

Stek tills osten smält och mackan blir gyllenbrun

Dela mackan så är det enklare att äta

Andra liknande recept