Select Page

Grilled cheese

Grilled cheese

Grilled cheese, varm macka eller toast, kalla det va du vill, funkar alltid som en enkel och snabb lunch tycker jag, eller som kvällsmacka.

Fyll den med ost i överflöd och kanske nått mer som du gillar, t ex tomat och dijonsenap, bara fantasin sätter gränserna.

Grilled cheese

Måste bara länka till ett bra inlägg om grilled cheese som Andreas Ivarsson har gjort, det va där jag insåg att man inte behöver använda en smörgåsgrill för att göra varma mackor.

10 min

1 portion

Ingredienser

2 skivor formfranska
10 ostskivor (minst)
smör

Gör så här

  • Bred smör på ena sidan av formfranskeskivorna och stek i en torr stekpanna tills dom blir lagom rostade.
  • Ta upp skivorna och lägg ost på den stekta sidan, lägg på den andra med stekta sidan nedåt.
  • Smöra utsidorna, eller kör ner en klick smör i stekpannan och stek båda sidorna tills den är gyllenbrun och osten har smält.
  • Har du en smörgåsgrill går det ju självklart att göra i den istället.

Stek tills osten smält och mackan blir gyllenbrun

Dela mackan så är det enklare att äta

Andra liknande recept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This