Johan Jureskog driver restaurangen AG i en väldigt cool gammal lokal i Stockholm, restaurangen har blivit utsett till bästa köttrestaurang flera år i rad och dom hängmörar sitt egna kött i stora kylar ute i lokalerna.

Jag var inbjuden dit av Tabasco som Johan använder i all sin matlagning och som han nu blivit entrepenör för, han har gjort ett antal recept med tabasco och har precis lanserat en ny webbsida Ta Fram Det Bästa där han bjuder på videor och recept med tabasko och soja från kikkomann för att lyfta fram dom bästa smakerna.

Johan pratade om sin resa han gjorde i höstas till Lousiana där han besökte odlingen och tillverkningen av Tabasco. Tillverkningsprocessen går till på så sätt att man väntar tills chilin har rätt färg, sen gör man en massa av det och lagrar några år i tunnor.

Sedan bjöds vi på två maträtter som han hade använt Tabasco i.

Först ut blev grillade musslor med ströbröd, smör, Tabasco och lite annat på, vi hade alla fyra olika flaskor på borden så vi exprimenterade lite med alla olika för att se vad som passade bäst till.

Sedan kom det in en fantastiskt god Jambalaya med lax, serverades med ett rostat surdegsbröd och ris.

Naturligtvis bjöds vi på kaffe och en bit kaka till efterrätt, det blev deras berömda kladdkaka som jag hört talas om, den var helt perfekt och riktigt god, vi provade den även med lite tabascostänk och favoriten var den med habanero.

Innan allt började hade vi chansen att få prova på att smaka tabascopasta som lagrats 3 respektive 10 år, jag antog utmaningen och det var riktigt bra styrka i det. Klarar man av det får man en tabascosked i ett halsband som bevisar att man vågat sig på en provning.

Tack till JMW, Ta Fram Det Basta, Tabasco, och Restaurang AG för en trevlig lunch.