I helgen som va så var jag hembjuden till en kille som heter Mattias eller TBR Burgers som han kallar sig i sociala medier, han bor i Stenhamra utanför Stockholm, han är galen i hamburgare och varannan månad bjuder han hem personer hem till sig för att bjuda på burgare av högsta kvalitet.
Han har länge provat olika kötttyper, hamburgerbröd och ostar för att hitta de rätta smakerna.
TBR Burgers
Det roliga och speciella är att man är hemma hos honom i hans kök med resten av familjen hemma, det va lite trångt då vi va 11 personer eller nått men det var mycket trevligt.
Innan man kom in möttes vi av en stor zinkbalja full med kvalitets- soda och läsk av olika märken, jag provade inte alla men två iallafall.
Jag dricker ju sällan läsk men var ju tvungen att testa några, Fritz-kola har jag länge vart sugen på att testa och den gillade jag, Jarritos Mandarin var också god, men tror att appelsin är godare. Jag fick även med mig hem en Mischmasch – Kola orange lemonade som jag testat du efteråt, den va riktigt god, mycket apelsinsmak med lite kola i bakgrunden.
Bild hemifrån, men varför har jag inte testat den här innan, galet god
Köttet han använder vet jag inte vad det kommer ifrån, men det va lite blandat, högrev och bringa och smakade fantastiskt bra, Mattias som många andra använder smashmetoden, då man lite lätt formar färsen till bollar utan att pressa för mycket, jag själv tycker att det är bästa tekniken för burgare och du kan läsa mer här om, smashad burgare och så gör du.
Högrevsbollar på 80 gram/st redo att smashas
Bröden han bjöd på kom från bageriet Bröd & Salt, som har flera bagerier och butiker i stockholm.
Jag tyckte bröden var riktigt bra och förstår varför flera av hamburgerhaken i Stockholm använder dom.
Mattias smashar burgarna som sagt och och den här gången med senap när han stekte dom, jag gör det själv ganska ofta då jag tycker det blir gott, när burgarna är vända så läggs det på 2 skivor cheddar från Väddö Gårdsmejeri, bästa osten till burgarna enligt mig, den är även ekologisk. För att få osten att smälta riktigt fint så slänger man i lite vatten i pannan och på med ett lock så det bildas ånga.
Sen lades det på börgare i varje bröd som va rostade med smör i het stekpanna innan, sedan fick vi själva välja tillbehören vi ville ha på, nu fick jag ingen bild på dom men det fanns lök av alla de slag, inlagd rödlök, rostad lök, inlagd chili samt massa chilisåser. Favoriten av tillbehören va en chilimajo han hade blandat ihop, riktigt bra.
Jag gjorde ganska simpla burgare till mig, typ bara lök och chilimajo och nån inlagd jalapeno, egentligen behövs inget på när man har riktigt bra bröd och kött, det smakar så bra ändå liksom.
Bästa burgaren jag käkat.
Det va inte bara jag som tyckte det va riktigt gott, man hörde hela tiden från dom andra att även dom tyckte det va dom godaste burgarna dom ätit.
Vilken rolig grej – låter som en riktigt skön kväll!
Fritz-kola har jag själv bloggat om helt enkelt för att etiketten var så himla rolig: https://herothecoach.com/2015/03/04/fritz-kola-vs-ginger-shot/
Ja det va jätteskoj, Han är en riktig hamburgarexpert, har aldrig ätit godare burgare.
Ftitz-kola va nytt för mig där, ganska goda, gillade Michmach från dom, typ fanta-kola, väldigt god.
Snygga flaskor! Och ser ju galet gott ut. Äter inte kött själv, men fattar grejen 🙂
PS. cool tisha på sista bilden;-)
Håller med om flaskorna, kul att prova lite hantverksläsk 🙂
Tyvärr inte jag på bilden 🙂 men cool
Hej
Var köper han Jarritos ifrån. Har letat men ej hittat.
Hej Karl,
Jag är lite osäker själv då jag aldrig köpt dom, men hört att Sodanation i Stockholm ska sälja dom, så bor du i Stockholm kolla där, annars vet jag tyvärr inte.
Tack. Får leta vidare.
?