I helgen som va så var jag hembjuden till en kille som heter Mattias eller TBR Burgers som han kallar sig i sociala medier, han bor i Stenhamra utanför Stockholm, han är galen i hamburgare och varannan månad bjuder han hem personer hem till sig för att bjuda på burgare av högsta kvalitet.

Han har länge provat olika kötttyper, hamburgerbröd och ostar för att hitta de rätta smakerna.

TBR Burgers

Det roliga och speciella är att man är hemma hos honom i hans kök med resten av familjen hemma, det va lite trångt då vi va 11 personer eller nått men det var mycket trevligt.

Innan man kom in möttes vi av en stor zinkbalja full med kvalitets- soda och läsk av olika märken, jag provade inte alla men två iallafall.

tbr burgers

Jag dricker ju sällan läsk men var ju tvungen att testa några, Fritz-kola har jag länge vart sugen på att testa och den gillade jag, Jarritos Mandarin var också god, men tror att appelsin är godare. Jag fick även med mig hem en Mischmasch – Kola orange lemonade som jag testat du efteråt, den va riktigt god, mycket apelsinsmak med lite kola i bakgrunden.

Fritz kola

Fritz-Kola

Jarritos

Jarritos – Mandarin

mischmasch

Bild hemifrån, men varför har jag inte testat den här innan, galet god

Köttet han använder vet jag inte vad det kommer ifrån, men det va lite blandat, högrev och bringa och smakade fantastiskt bra, Mattias som många andra använder smashmetoden, då man lite lätt formar färsen till bollar utan att pressa för mycket, jag själv tycker att det är bästa tekniken för burgare och du kan läsa mer här om, smashad burgare och så gör du.

tbr burgers

Högrevsbollar på 80 gram/st redo att smashas

tbr burgers

Bröden han bjöd på kom från bageriet Bröd & Salt, som har flera bagerier och butiker i stockholm.

Jag tyckte bröden var riktigt bra och förstår varför flera av hamburgerhaken i Stockholm använder dom.

Mattias smashar burgarna som sagt och och den här gången med senap när han stekte dom, jag gör det själv ganska ofta då jag tycker det blir gott, när burgarna är vända så läggs det på 2 skivor cheddar från Väddö Gårdsmejeri, bästa osten till burgarna enligt mig, den är även ekologisk. För att få osten att smälta riktigt fint så slänger man i lite vatten i pannan och på med ett lock så det bildas ånga.

tbr burgers

Smashning av burgare

Fredriks Fika

Senapsstekning

Sen lades det på börgare i varje bröd som va rostade med smör i het stekpanna innan, sedan fick vi själva välja tillbehören vi ville ha på, nu fick jag ingen bild på dom men det fanns lök av alla de slag, inlagd rödlök, rostad lök, inlagd chili samt massa chilisåser. Favoriten av tillbehören va en chilimajo han hade blandat ihop, riktigt bra.

tbr burgers

Jag gjorde ganska simpla burgare till mig, typ bara lök och chilimajo och nån inlagd jalapeno, egentligen behövs inget på när man har riktigt bra bröd och kött, det smakar så bra ändå liksom.

tbr burgers

Bästa burgaren jag käkat.

Det va inte bara jag som tyckte det va riktigt gott, man hörde hela tiden från dom andra att även dom tyckte det va dom godaste burgarna dom ätit.

tbr burgers

Tack Mattias för att jag fick äran att komma och hoppas att jag dyker upp igen nån gång i framtiden, det va verkligen värt att åka sådär långt för det här.

Följ gärna TBR BurgersInstagram och Facebook.

Kommentarer

8 Kommentarer

  • Anders Gustavsson

   Ja det va jätteskoj, Han är en riktig hamburgarexpert, har aldrig ätit godare burgare.
   Ftitz-kola va nytt för mig där, ganska goda, gillade Michmach från dom, typ fanta-kola, väldigt god.

   Svara
 1. Malin

  Snygga flaskor! Och ser ju galet gott ut. Äter inte kött själv, men fattar grejen 🙂
  PS. cool tisha på sista bilden;-)

  Svara
  • Anders Gustavsson

   Håller med om flaskorna, kul att prova lite hantverksläsk 🙂
   Tyvärr inte jag på bilden 🙂 men cool

   Svara
 2. Karl

  Hej

  Var köper han Jarritos ifrån. Har letat men ej hittat.

  Svara
  • i Köket med Anders

   Hej Karl,

   Jag är lite osäker själv då jag aldrig köpt dom, men hört att Sodanation i Stockholm ska sälja dom, så bor du i Stockholm kolla där, annars vet jag tyvärr inte.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.