Nyligen var jag hos Kronfågel på deras årliga vårgrillning, första gången för mig då jag fått förhinder tidigare. Som alltid när man kommer till Kronfågel så får man massor av god mat som deras kock Magnus Albrektsson lagat ihop och den här gången slog nog rekord.
Först informerades vi om matvanorna i Sverige och framförallt hur vi vill grilla, Kyckling tar allt mer mark istället för det röda köttet, även vegetariskt ökar kraftigt. Mer om det tänker jag inte skriva här eftersom Kronfågel presenterar det alldeles perfekt på sin hemsida.
Nyheter nu på våren är en ny grillkorv i form av bratwurst, sedan återkommer färdigmarinerade kycklingbitar för grillen som gick väldigt bra förra året.
Men den det bästa av allt är kycklingspett med svensk kyckling som man kommer köpa över disk, det har ju varit mycket snack om att den kyckling man köper över disk på spett har varit Thailändsk men nu är det slut på det.
Kronfågels vårgrillning 2017
Nog om detta nu blir det lite bilder från lunchen som var väldigt god och mättande.
Tilltugget som vi fick när vi kom bestod av smördeg, någon smarrig kyckling och västerbottensost till det fick vi dricka en god ingefärssoda.
Drycken vi fick dricka kom från Folkölsbutiken i Stockholm
Goda grillade kycklingbratwurstar, korven är en av nyheterna
Dom Svenska kycklingspetten som kommer säljas över disk finns i 5 olika smaker
Små fina fileér, lanserades tidigare i vår, väldigt möra och snabba att tillaga
BBQ glazead kycklingfilé, återlanseras efter förra årets succé
Även färdigmarinerade kycklinglårfiléer återkommer
Magnus hade gjort en massa goda tillbehör till all kyckling
Buffétallrik, det är svårt att få det snyggt på en tallrik
Vi avslutade med en moratskaka 2.0
Tack kronfågel för en trevlig lunch som vanligt, man behöver aldrig oroa sig för att man ska gå därifrån hungrig.